"Orphanage", filmul spaniol candidat la Oscar, domină nominalizările la premiile Goya

"Orphanage", de Juan Antonio Bayona, filmul spaniol candidat la Oscarul pentru film străin, a obţinut 14 nominalizări la cea de-a 22-a ediţie a premiilor Goya, la egalitate cu "13 Roses", în regia lui Emilio Martinez Lazaro, informează variety.com.

3 afișări
Imaginea articolului "Orphanage", filmul spaniol candidat la Oscar, domină nominalizările la premiile Goya

"Orphanage", filmul spaniol candidat la Oscar, domină nominalizările la premiile Goya

Produs de Rodar y Rodar şi Telecinco Cinema, "Orphanage/ El Orfanato" a fost nominalizat, printre altele, la categoriile "cel mai bun film", "cel mai bun regizor debutant", "cel mai bun rol secundar feminin" (Geraldine Chaplin) şi "cel mai bun scenariu" (Sergio Sanchez).

La categoria "cel mai bun film al anului" au mai fost nominalizate "13 Roses", de Emilio Martinez Lazaro, "Solitary Fragments", de Jaime Rosales, şi "Seven Billiards Tables", de Garcia Querejeta.

La categoria "cel mai bun rol principal feminin" au fost nominalizate actriţe de marcă precum Belen Rueda ("Orphanage"), Blanca Portillo ("Seven Billiards Tables"), care a câştigat deja un premiu pentru acest rol la Festivalul de la San Sebastian, Emma Suarez ("Under the Stars") şi Maribel Verdu ("Seven Billiards Tables").

La categoria "cel mai bun rol principal masculin" au fost nominalizaţi actorii Alfredo Landa ("Sunday Light"), Alvaro de Luna ("El prado de las estrellas"), Alberto San Juan ("Under the Stars") şi Tristan Ulloa ("Mataharis").

O concurenţă acerbă se înregistrează la categoria "cel mai bun regizor debutant", unde au fost nominalizaţi Juan Antonio Bayona ("The Orphanage"), Tom Fernandez ("Suso's Tower"), David şi Tristan Ulloa ("Pudor") şi Felix Viscarret ("Under the Stars").

Ultima dată când un regizor debutant a fost premiat cu Goya pentru cel mai bun film al anului a fost în 2000, când a câştigat Achero Manas, cu filmul "Pellet".

La începutul acestei luni, "Orphanage" a obţinut şapte recompense, inclusiv pentru cel mai bun film al anului, la Premiile pentru film catalan de la Barcelona. "Orphanage" este, de asemenea, filmul spaniol cu cele mai mari încasări în box office-ul din Spania, după ce a câştigat 34,2 milioane de dolari din vânzarea de bilete.

Cea de-a 22-a ediţie a premiilor Goya va avea loc în primul weekend al lunii februarie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici