Pagina de Facebook care găzduieşte concursul de desene cu Mahomed a fost suprimată

Pagina de Facebook care găzduieşte un concurs de desene cu profetul Mahomed, aflată la originea unei controverse în Pakistan, a dispărut vineri de pe această reţea, cel mai probabil după suprimarea ei de către autor.

165 afișări
Imaginea articolului Pagina de Facebook care găzduieşte concursul de desene cu Mahomed a fost suprimată

Pagina de Facebook care găzduieşte concursul de desene cu Mahomed a fost suprimată (Imagine: www.facebook.com)

"Facebook nu a luat nicio măsură cu privire la această pagină", a asigurat site-ul de Internet californian.

Concursul intitulat "Ziua în care toată lume îl desenează pe Mahomed", lansată de un utilizator occidental, propunea găzduirea unor "reprezentări amuzante şi creative" ale profetului, a cărui reprezentare este strict interzisă de islam, dar s-a văzut rapid asaltată de caricaturi grosolane.

Ideea de plecare a grupului Facebook, care a reunit peste 100.000 de persoane, era de a "apăra libertatea de exprimare" şi s-a inspirat din activitatea desenatoarei americane Molly Norris.

Aceasta din urmă a realizat în aprilie un desen pentru a protesta faţă cenzurarea de către postul de televiziune Comedy Central a oricărei referiri la Mahomed într-un episod din seria de desene animate "South Park", după ce autorii au primit ameninţări.

Dispariţia paginii intervine pe fondul manifestaţiilor din Pakistan, unde participanţii au strigat "Moarte Facebook!" şi "Moarte Americii!", cerând interzicerea totală a reţelei de socializare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici