Paleologu: Raportul Comisiei prezidenţiale pentru patrimoniu este şi a fost cartea mea de căpătâi

Ministrul Culturii, Theodor Paleologu, a declarat, luni, la Cotroceni, că raportul Comisiei prezidenţiale pentru patrimoniu este şi a fost pentru el "un adevărat ghid, o carte de căpătâi" şi că îi va "pisa" cu documentul atât pe cei interesaţi, cât şi pe cei neinteresaţi, "să ştie care e Evanghelia".

53 afișări
Imaginea articolului Paleologu: Raportul Comisiei prezidenţiale pentru patrimoniu este şi a fost cartea mea de căpătâi

Paleologu: Raportul Comisiei prezidenţiale pentru patrimoniu este şi a fost cartea mea de căpătâi (Imagine: Mediafax Foto/Andreea Alexandru)

El a mai spus că speră ca acest raport al Comisiei prezidenţiale să genereze un sprijin politic solid pentru a schimba în bine destinul patrimoniului.

"Este vorba de asumarea raportului de către întreaga clasă politică, de către profesioniştii în domeniu, autorităţile locale, biserica, pentru că o bună parte din patrimoniul naţional este patrimoniul bisericesc, o asumare cât mai largă a acestui raport care să meargă dincolo de persoanele noastre, dincolo de poziţionările noastre partizane. Este o chestiune de interes naţional şi de aceea trebuie să avem un pact naţional pe acest domeniu, aşa cum s-a procedat foarte corect în domeniul educaţiei", a adăugat ministrul Culturii.

Referindu-se la legătura între patriotism şi patrimoniu, Paleologu a subliniat că "degeaba ne batem cu pumnii în piept cât de grozavi suntem dacă nu avem grijă de patrimoniu".

"Acest raport a fost pentru mine un ghid încă dinainte de a fi publicat, (...). Pentru mine a fost din capul locului, de la asumarea mandatului de ministru al Culturii, un adevărat ghid, o carte de căpătâi aproape şi unii dintre cei mai apropiaţi colaboratori ai mei sunt membri ai Comisiei prezidenţiale", a spus Paleologu.

În final, ministrul Culturii şi-a luat angajamentul să ia într-o mână "băţul de pelerin şi raportul în cealaltă" şi să-l prezinte în ţară, cu sprijinul directorilor de direcţii judeţene, "celor interesaţi şi chiar şi celor neinteresaţi".

"Trebuie să-i pisăm foarte bine, să ştie care este Evanghelia sau vorba cea bună a acestui raport şi vreau să mobilizez cât mai mult opinia publică, pentru că în tot ce ţine de patrimoniu este extrem de important", a conchis Theodor Paleologu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici