Papa Francisc, predică emoţionantă: "Astăzi este duminica lacrimilor"

  • Suveranul Pontif adresează unui gând celor "atât de mulţi care plâng", ca persoanele în vârstă sau spitalizate
  • "Nu ne va face rău să plângem puţin cu plânsul Domnului pentru poporul său"
  • A plânge nu e o slăbiciune, ci un har
454 afișări
Imaginea articolului Papa Francisc, predică emoţionantă: "Astăzi este duminica lacrimilor"

Papa Francisc, predică emoţionantă: "Astăzi este duminica lacrimilor"

"Mă gândesc la multă lume care plânge: oameni izolaţi, oameni în carantină, vârstnici singuri, oameni în spitale şi oameni în terapie, părinţi care văd că, fără salariu, nu-şi vor putea hrăni copiii. Mulţi oameni plâng. Şi noi, din inimile noastre, îi însoţim. Şi nu ne va face rău să plângem puţin cu plânsul Domnului pentru toţi oamenii săi." Aşa a vorbit Papa Francisc, la începutul Liturghiei, celebrată în această dimineaţă în biserica Sf. Marta, unde s-a rugat pentru cei care suferă în această perioadă afectată de epidemia coronavirusului.

Papa Francisc aminteşte că "Iisus nu poate să nu vadă oamenii şi să nu simtă compasiune". Lectura Evangheliei de astăzi este una dintre cele care subliniază cu tărie umanitatea lui Hristos: moartea lui Lazăr, prietenul său, în faţa căreia reacţionează cu umanitate deplină, înainte de a face unul dintre cele mai mari miracole ale Sale, învierea acestuia. Înainte de a începe celebrarea, Papa Francisc a avut prin urmare un gând pentru cei care suferă de singurătate, boală, pentru familiile care nu au nimic de mâncare pentru copiii lor. Apoi, în omagiu, el afirmă şi îşi aminteşte un fapt aproape elementar în complexitatea sa teologică: ”Iisus a cunoscut durerea, ca om şi ca Dumnezeu în acelaşi timp”.

Papa a reamintit că şi Iisus a plâns. "Iisus plânge cu dragoste, plânge cu ai Săi care plâng. Astăzi, în faţa unei lumi care suferă de pandemie, mai suntem oare capabili să plângem ca Iisus? Mulţi oameni plâng azi. Cerem Domnului harul de a plânge."

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici