Parisul vrea interzicerea spectacolelor unui umorist extremist acuzat de antisemitism

Ministrul francez de Interne, Manuel Valls, a cerut autorităţilor să evalueze riscul la adresa ordinii publice generat de spectacolele controversatului umorist Dieudonné M'bala M'bala, acuzat de antisemitism şi rasism şi un apropiat al cercurilor de extremă-dreapta.

168 afișări
Imaginea articolului Parisul vrea interzicerea spectacolelor unui umorist extremist acuzat de antisemitism

Dieudonné M'bala (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ministerul de Interne va trimite un ordin prefecturilor, în următoarele zile, pentru supravegherea turneului pe care umoristul Dieudonné M'bala îl are programat pe 9 ianuarie.

"Prefecţii trebuie să evalueze fiecare spactacol şi riscurile pe care le generează", explică Valls, precizând că este în căutarea modalităţilor juridice pentru a putea interzice spectacolele umoristului Dieudonné M'bala, din cauza "afirmaţiilor cu caracter antisemit şi rasist".

"Dieudonné M'bala nu mai este un comediant, reuniunile lui devenind locuri de propagare a urii", a spus Manuel Valls.

Dieudonné M'Bala M'Bala a denunţat "acţiuni de cenzură" care l-ar viza, după ce a fost condamnat de mai multe ori la plata unor amenzi pentru afirmaţii cu caracter calomnios, ofensator şi pentru instigare la ură rasială şi antisemitism.

De origine cameruneză, umoristul a trecut de la spactacole antirasiste, în anii 1990, la declaraţii antisemite şi rasiste în ultimii ani, el apropiindu-se de formaţiunea xenofobă şi naţionalistă Frontul Naţional.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici