"Patrimoniul omenirii", o nouă apariţie la Humanitas

Volumul "Patrimoniul omenirii" de Nicolas Beaujon, ce are ca protagonist un tânăr care visează să ajungă urmaşul lui Jimi Hendrix, dar ajunge "agent de contact" la un muzeu, a apărut în librării, la editura Humanitas.

73 afișări
Imaginea articolului "Patrimoniul omenirii", o nouă apariţie la Humanitas

"Patrimoniul omenirii", o nouă apariţie la Humanitas (Imagine: www.librariilehumanitas.ro )

Cartea a fost tradusă de Maria Petrescu.

Filozof fără diplomă, dar cu arta definiţiilor citabile, John Lennon a conchis cândva, într-un cântec: "Viaţa e ceea ce ţi se întâmplă în timp ce eşti ocupat cu făcutul altor planuri". Impresii asemănătoare nutreşte protagonistul cărţii lui Beaujon, un tânăr legănat de visul de a deveni urmaşul lui Jimi Hendrix. Numai că socoteala onirică nu se potriveşte cu forfota diurnă. Tânărul îşi calcă iluziile în picioare şi devine agent de contact. Postul obţinut prin concurs sună promiţător, chiar misterios, dar însemnă, de fapt, custode într-un muzeu francez. Sigur, atracţii există şi într-un muzeu: o doză de cocaină cu băieţii, o partidă de sex lângă mobilă-stil, un conflict de muncă soldat cu luare de ostatici, o fantezie lascivă cu şefa de la resurse umane. Tot ce poate să dizolve plictiseala merită încercat.

"Patromoniul omenirii" poate fi găsit în librării la 19 lei.

Nicolas Beaujon s-a născut la Mont-de-Marsan, în 1964. După studii de scurtă durată şi diverse meserii exersate la Paris, el a decis să se expatrieze în Canada, la începutul anului 2000, unde şi-a format o familie numeroasă şi lucrează în mediul rock independent. "Patrimoniul omenirii" ("Le Patrimoine de l’humanité") este cea de-a opta carte a sa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici