Patru spoturi publicitare ale CEC Bank cu imaginea lui Brâncuşi, interzise de la difuzare de CNA - VIDEO

Patru spoturi publicitare ale CEC Bank, în care a fost folosită imaginea lui Constantin Brâncuşi şi o voce care nu era a sculptorului, sugerându-se însă că ar fi a artistului, au fost interzise de la difuzare printr-o decizie luată marţi de Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA).

1550 afișări
Imaginea articolului Patru spoturi publicitare ale CEC Bank cu imaginea lui Brâncuşi, interzise de la difuzare de CNA - VIDEO

Patru spoturi publicitare ale CEC Bank cu imaginea lui Brâncuşi, interzise de la difuzare de CNA

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a hotărât să aplice în acest caz o decizie de intrare în legalitate, ceea ce implică faptul că aceste spoturi nu mai pot fi difuzate în această formă care încalcă legislaţia audiovizualului privind informarea corectă a publicului.

CNA a hotărât să ia această decizie, deşi în prezent cele patru spoturi nu mai sunt difuzate, pentru a preveni însă o eventuală reluare a difuzării lor.

"Această decizie are doar un efect de asigurare pentru viitor. Ne asigurăm că nu se va mai recurge la asemenea lucruri", a spus membrul CNA Răsvan Popescu, în şedinţa de marţi a Consiliului.

Decizia a fost luată cu unanimitate de voturi, la propunerea lui Răsvan Popescu, pentru încălcarea articolului 93 din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual, potrivit căruia "Comunicările comerciale audiovizuale trebuie să respecte, indiferent de formă şi de durată, principiile de protecţie a minorului, de informare corectă a publicului, de respectare a demnităţii umane, de asigurare a unei concurenţe loiale".

Potrivit lui Răsvan Popescu, aceste spoturi creează o confuzie. "Ai impresia că vorbeşte Constantin Brâncuşi, dar nu este aşa", a spus Popescu.

La rândul său, membrul CNA Florin Gabrea a declarat că aceste spoturi reprezintă "o grosolănie fără seamăn". "Sunt imagini cu Constantin Brâncuşi, autentice, şi este plantată toată povestea într-o minciună. Este un fals, o deturnare de la realitate", a mai spus Gabrea.

CNA a primit şase reclamaţii în urma difuzării acestor spoturi publicitare, care au fost transmise la televiziunile Acasă TV, B1 TV, Discovery, Diva, National Geographic, Pro TV, Realitatea TV, România TV, TVR 1, Universal Channel, în luna septembrie. Spoturile ar fi fost difuzate şi în luna octombrie la anumite televiziuni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici