Penthouse oferă 210 milioane de dolari pentru achiziţia Playboy

Friend Finder Network, publisherul Penthouse, a anunţat că oferă 210 milioane de dolari pentru achiziţia Playboy Enterprises, care publică revista lunară Playboy.

41 afișări
Imaginea articolului Penthouse oferă 210 milioane de dolari pentru achiziţia Playboy

Penthouse oferă 210 milioane de dolari pentru achiziţia Playboy (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

FriendFinder a lansat această ofertă la câteva zile după ce Hugh Hefner, fondatorul Playboy, a anunţat că intenţionează să cumpere toate acţiunile pe care nu le deţine deja în cadrul companiei şi să o delisteze de la bursă.

Într-un comunicat de presă, reprezentanţii FriendFinder au declarat că oferta lor de achiziţie "este în interesul Playboy Entreprises şi a acţionarilor săi", deoarece "se bazează pe dezvoltarea brandului Playboy şi pune în valoare moştenirea Playboy".

Marc Bell, preşedintele FriendFinder, a declarat că s-ar bucura ca Hefner şi alţi membri din conducerea Playboy să participe la fuziunea celor două companii.

Într-o scrisoare trimisă conducerii Playboy, FriendFinder a propus ca reprezentanţi ai celor două companii să se întâlnească pe 21 iulie pentru a dezbate oferta, cu o valaore mai mare decât cea a lui Hefner, care evaluează compania la 185 de milioane de dolari.

Conducerea Playboy a confirmat primirea scrisorii FriendFinder, specificând că va fi analizată cu atenţia cuvenită.

Omul de afaceri american Hugh Hefner a anunţat, luni, că vrea să preia acţiunile pe care nu le deţine şi să delisteze Playboy Enterprises, printr-o tranzacţie care evaluează compania la aproximativ 185 de milioane de dolari. Acesta deţine deja 69,5% din acţiunile Clasa A şi 27,7% din cele Clasa B. Clasificarea acestora se face în funcţie de drepturile de vot. În majoritatea cazurilor, titlurile Clasa A oferă deţinătorului mai multe drepturi de vot decât cele Clasa B.

Finanţarea va fi asigurată de compania Rizvi Traverse Management, partenerul lui Hefner în această tranzacţie. Hefner nu este interesat de vânzarea companiei sau o fuziune, a anunţat Playboy Enterprises.

Playboy se confruntă cu serioase probleme financiare după ce numărul de cititori ai revistei a scăzut şi, de asemenea, au scăzut şi veniturile din publicitate. În iunie anul trecut, compania a disponibilizat mai mulţi angajaţi pentru a economisi trei milioane de dolari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici