Peste 1.000 de opere de artă de patrimoniu şi contemporană, la Art Safari din Capitală

Peste 1.000 de opere de artă de patrimoniu şi contemporană vor putea fi admirate de publicul bucureştean de joi până duminică, într-un spaţiu nonconformist, la Art Safari - Pavilionul de Artă Bucureşti, care va avea loc în Piaţa George Enescu, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

298 afișări
Imaginea articolului Peste 1.000 de opere de artă de patrimoniu şi contemporană, la Art Safari din Capitală

Peste 1.000 de opere de artă de patrimoniu şi contemporană, la Art Safari din Capitală (Imagine: Facebook)

Astfel, timp de patru zile, publicul are ocazia unică de a asista la cele mai actuale dezbateri din culisele pieţei de artă internaţionale. De la pavilion nu vor lipsi nici lansările de carte şi albume, sesiunile de întrebări şi răspunsuri cu artişti, intervenţiile artistice şi muzica contemporană.

De la Cabaret Voltaire din Elveţia la Grupurile "111" şi "Sigma" din Timişoara, de la Nicolae Grigorescu, Theodor Aman, Ion Andreescu, Ştefan Luchian, Nicolae Tonitza, Theodor Pallady, Gheorghe Petraşcu, Camil Ressu la Florin Chiuariu, Constantin Flondor, Alexandru Rădvan, de la "Reglementările pieţei de artă" la "Educaţia artistică din sistemul universitar", Art Safari - Pavilionul de Artă Bucureşti oferă vizitatorilor ocazia de a observa diversitatea de valori artistice şi de a percepe identitatea culturală naţională.

"Art Safari este un semn că piaţa de artă din România începe să intre într-o altă etapă, aceea a unei maturizări a sistemului artistic românesc şi a integrării acestuia într-un circuit european şi de ce nu global. Este pentru prima dată când două asociaţii profesionale, cea a comercianţilor de artă, ACOAR, şi cea a galeriilor de artă contemporană, AGACOR, conlucrează pentru a constitui o piaţă de artă competentă şi competitivă. Totodată, faptul că în cadrul acestei prime ediţii a Art Safari - Pavilionul de Artă expun laolaltă muzee şi galerii de artă reprezintă o dovadă de înţelegere a unui sistem artistic în care galeria descoperă şi susţine artiştii reprezentaţi, iar muzeele consacră. Art Safari este un prim pas spre normalitate", a spus Diana Dochia, codirector Art Safari, secţiunea Artă Contemporană.

Programul Art Safari este încărcat cu evenimente, de la lansări de carte şi albume de Cosmin Năsui, Pavel Şuşară, Ioana Ciocan şi Susan Sontag la dezbateri interactive despre piaţa de artă cu personalităţi din România, Olanda, Turcia, Polonia, Austria şi Ungaria.

Printre lectorii care vor vorbi în cadrul programului "Arta în dialog" se regăsesc Angela Baillou (Christie's Viena - Austria), Vita Zaman (ViennaFair - Austria), Fons Hof (directorul târgului Art Rotterdam - Olanda), Rieder Gabor (FlashArt - Ungaria), Ioan Sbârciu (Preşedinte UAD Cluj-Napoca - Universitatea de Artă şi Design Cluj-Napoca - România ), Lars Ebert (secretarul boardului ELIA - Liga Europeană a Universităţilor de Artă), Ani Molnar (Ani Molnar Gallery - Ungaria), Andrei Jecza (Jecza Gallery - România), Cristian Robert Velescu (Universitatea Naţională de Arte Bucureşti - România), Adrian Notz (Cabaret Voltaire - Elveţia), Doina Lemny (Centre Pompidou Atelier Brâncuşi - Franţa) şi mulţi alţii.

De asemenea, vor avea loc intervenţii ale unor artişti cunoscuţi, proiecţii şi sesiuni de întrebări şi răspunsuri cu Teodor Graur, Călin Dan şi Ion Grigorescu, un concert susţinut de DJ Electric Brother de Noaptea Galeriilor şi multe alte surprize, printre care şi lansarea casei de licitaţie online Lavacow.

Publicul este aşteptat să viziteze şi să admire operele celor mai importanţi artişti români ai tuturor timpurilor, găzduiţi de Art Safari - Pavilionul de Artă Bucureşti în perioada 22 - 25 mai.

Achiziţionarea biletelor se poate face prin www.myticket.ro şi din reţeaua Diverta, Magazinul Muzica, Librăria Eminescu, agenţia Sălii Palatului, Artmark, respectiv oficiile poştale din Bucureşti şi judeţul Ilfov, iar de miercuri până duminică şi de la recepţia Pavilionului Art Safari (Piaţa George Enescu).

Organizatorii proiectului sunt Asociaţia Comercianţilor de Opere de Artă din România (ACOAR), sub patronajul Primăriei Municipiului Bucureşti, în parteneriat cu Administraţia Monumentelor şi Patrimoniului Turistic Bucureşti (AMPT), cu participarea Asociaţiei Galeriilor de Artă Contemporană din România (AGACOR), cu sprijinul Institutului Cultural Român (ICR).

Art Safari este primul pavilion profesional şi public de artă, destinat deopotrivă artei de patrimoniu şi artei contemporane din România, ce va reuni peste 100 de galerii şi dealeri de artă, dar şi muzee şi instituţii culturale, atât din ţară, cât şi din afara ţării.

Vor fi expuse de la lucrări de pictură şi sculptură, la design şi obiecte de colecţie, într-o manieră ce va dovedi rafinament şi o bună cunoaştere a demersului curatorial. Art Safari Bucureşti încearcă să construiască legăturile dintre arta de patrimoniu şi cea contemporană, relaţia dintre artist - galerie - colecţionar, dintre instituţiile de cultură şi piaţa de artă, dintre întregul sistem cultural şi publicul larg. Art Safari Bucureşti înseamnă pasiunea de a construi împreună un sistem artistic de nivel european prin implicarea tuturor actorilor care formează spaţiul cultural al pieţei de artă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici