Peste 120.000 de euro, colectaţi la Gala Verde pentru mediu (Video)

Gala Verde, organizată de Asociaţia MaiMultVerde, Cosmopolis şi TVR, destinată strângerii de fonduri pentru proiecte de mediu, a reuşit să strângă, prin licitaţia unor sticle de "apă curată", "aer proaspăt", "sol nepoluat" şi "vegetaţie", suma de 121.500 de euro pentru voluntarii în domeniu.

143 afișări
Imaginea articolului Peste 120.000 de euro, colectaţi la Gala Verde pentru mediu (Video)

Dragoş Bucurenci (Imagine: Mediafax Foto)

Gala Verde a avut loc luni, la Domeniul Stirbey de la Buftea, fiind prezentată de Mihaela Rădulescu şi Dragoş Bucurenci şi transmisă parţial în direct de TVR 1.

Printre invitaţii la Gala Verde s-au numărat oameni politici, reprezentanţi ai companiilor şi ai unor asociaţii non-guvernamentale, dar şi ziarişti.

Printre aceştia s-au numărat Korodi Attila, ministrul Mediului, Răsvan Popescu, preşedintele Consiliului Naţional al Audiovizualului, Principesa Margareta şi Principele Radu, Robin Barnett, ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Mircea Geoană, Daciana Sârbu, Camelia Şucu, Paula Herlo, Cosmin Stan, Iulia Vântur, Virgil Ianţu şi Radu Naum.

Evenimentul a fost deschis printr-o petrecere câmpenească, fiind urmat de o cină festivă şi de o licitaţie deschisă.

Programul evenimentului a inclus un tango al Amaliei Enache cu Dragoş Bucurenci, un recital al trupei 4Given alături de Mara, dar şi intervenţii ale Principesei Margareta, Oanei Pellea şi a lui Korodi Attila, ministrul Mediului.

"Îmi cer scuze în numele meu, al dumneavoastră, al României tuturor copacilor pe care i-am tăiat, tuturor câmpurilor pe care le-am distrus. (...) Suntem datori (să ajutăm la protecţia mediului, n.r.) pentru obrazul nostru, pentru ţara noastră, pentru copiii care se vor naşte", a spus Oana Pellea celor prezenţi, încercând să-i mobilizeze pentru a licita.

În ceea ce priveşte produsele licitate, sticle de "apă curată", "aer proaspăt", "sol nepoluat" şi "vegetaţie", Dragoş Bucurenci a precizat că prin vânzarea acestora încearcă să se strângă "bani pentru un lucru greu de cuantificat", cum ar fi sănătatea şi fericirea noastră.

"Vindem un simbol a ceea ce am putea să facem cu banii dumneavoastră", a mai spus Bucurenci.

Fondurile strânse la Gala Verde vor fi folosite pentru acţiuni de plantare şi curăţenie în Pădurea Cernica, la periferia oraşului Galaţi, pe Valea Trotuşului, pe Valea Ierii, pe drumul E60 Gilău-Cluj, pe Valea Jiului, în Petroşani, în Lereşti, în Geoparcul Platoul Mehedinţi şi în Măguri-Răcătău.

MaiMultVerde este o organizaţie non-profit, înfiinţată, în martie 2008, sub înaltul patronaj al Principesei Margareta şi este condusă de Dragoş Bucurenci.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici