Peste 400 de evenimente editoriale, la Târgul Gaudeamus

Ediţia de anul acesta a Târgului de Carte Gaudeamus (19 - 23 noiembrie) găzduieşte peste 400 de evenimente, printre care se numără lansarea volumului "O istorie critică a literaturii române", de Nicolae Manolescu, şi dezbateri despre multilingvism şi comunism, au anunţat, luni, organizatorii.

47 afișări
Imaginea articolului Peste 400 de evenimente editoriale, la Târgul Gaudeamus

Peste 400 de evenimente editoriale, la Târgul Gaudeamus (Imagine: Mediafax Foto)

Ediţia de anul acesta a Târgului Internaţional Gaudeamus - Carte de Învăţătură a fost inclusă de către Comisia Europeană în Anul European al Dialogului Intercultural.

Directorul executiv al Gaudeamus, Vlad Epstein, a declarat luni, că suma cheltuită pentru promovarea Târgului este aproape egală cu sumele cheltuite în Occident pentru evenimente de gen.

Epstein a declarat că promovarea Târgului Gaudeamus a fost cu atât mai dificilă cu cât perioada în care se desfăşoară evenimentul coincide cu campania electorală.

"Târgul Gaudeamus este cel mai longeviv eveniment de gen", a declarat preşedintele-director general al Societăţii Române de Radiodifuziune (SRR), Maria Ţoghină.

Aceasta a adăugat că editura Casa Radio împlineşte anul acesta 10 ani, moment marcat de diferite lansări în cadrul Târgului de Carte, precum colecţia de teatru radiofonic pe CD "Fonoteca de aur", ce include "Integrala Alecsandri", "Integrala Caragiale" şi "Integrala Moliere".

Epstein a adăugat că bugetul total al târgului este de aproximativ 500.000 de euro, 25 la sută din sumă fiind rezervat pentru promovare.

Cea de-a XV-a ediţie a Târgului Gaudeamus este organizată de Societatea Română de Radiodifuziune, în parteneriat cu Automobile Dacia, bibliofagia.ro, magazinultau.ro, RCS&RDS, Bancpost, Xerox România şi Metrorex.

Suprafaţa pe care se vor desfăşura evenimentele la Târg este de 14.000 de metri pătraţi, aproape de capacitatea maximă a Pavilionului Central Romexpo, unde, de altfel, va avea loc evenimentul.

Accesul general al vizitatorilor va fi permis pe baza biletelor de intrare, în valoare de 3,5 lei, care vor fi folosite pentru tombola Gaudeamus.

Elevii, studenţii, cadrele didactice, membrii de uniuni ale scriitorilor şi jurnaliştii vor avea acces gratuit în cadrul evenimentului.

Numărul expozanţilor este de peste 400, 40% dintre aceştia reprezentând edituri româneşti. Pentru a opta oară consecutiv, Târgul de Carte Gaudeamus va fi transmis online, cu sprijinul RCS&RDS, furnizor oficial de internet al manifestării.

Citeşte mai multe despre Târgul de Carte Gaudeamus.

Citește mai departe:

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Citește mai departe:

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici