Peste 50 de filme de artă, la Festivalul Filmului Francez (Video)

Festivalul Filmului Francez va aduce la Bucureşti peste 50 de filme: avanpremiere, pelicule incluse în programul care celebrează cea de-a 40-a aniversare a secţiunii Quinzaine des Realisateurs, "În clasă" de Laurent Cantet, distins cu Palme d'Or, dar şi o lecţie de cinematografie cu Lucian Pintilie.

220 afișări
Imaginea articolului Peste 50 de filme de artă, la Festivalul Filmului Francez (Video)

Imagine din filmul "Mesrine: L'instinct de mort", în regia lui Jean-Francois Richet, cu Vincent Cassel în rol principal

Organizatorii au anunţat miercuri, că festivalul, care are loc între 5 şi 11 decembrie, va fi deschis cu proiecţia, în avanpremieră, a filmului "Mesrine: L'instinct de mort", în regia lui Jean-Francois Richet, cu Vincent Cassel în rol principal.

Proiecţia de gală va avea loc vineri, la Cinema Pro, în prezenţa delegatului general al Quinzaine des Realisateurs, Olivier Pere, a producătorului Albert Serra şi a actriţei Lolita Chammah.

Filmul care va fi proiectat în închiderea festivalului este "Mes stars et moi", de Laetitia Colombani, potrivit organizatorilor.

Ziua de sâmbătă este dedicată aniversării Quinzaine des Realisateurs şi începe cu "40X15", un documentar dedicat secţiunii festivalului de pe Croazetă, semnat Olivier Jahan, urmat de dezbaterea "Viitorul filmului de autor în Europa şi în lume".

Dezbaterea va fi urmată de omagiul adus lui Lucian Pintilie, la care va asista regizorul.

Directorul adjunct al Institutului Francez din Bucureşti, Didier Montagne, a declarat că, la cererea regizorului, nu va fi proiectat filmul "Reconstituirea", ci "Niki şi Flo", după care Pintilie va ţine o mică lecţie de cinema, în cadrul căreia va vorbi publicului despre lucrurile care îl inspiră şi despre alegerile sale ca regizor.

Montagne a declarat că Bucureştiul s-a numărat printre cele patru oraşe unde Quinzaine des Realisateurs celebrează 40 de ani, alături de Londra, Buenos Aires şi Seul, deoarece în cadrul secţiunii s-au remarcat numeroşi regizori români.

Directorul Institutului Francez, Henri Lebreton, a declarat că festivalul îşi propune să îmbunătăţească legăturile dintre cinematografia românească şi cinematografia franceză.

Acesta a menţionat că, în prezent, centrele naţionale ale cinematografiei din Franţa, respectiv România lucrează la un parteneriat care să faciliteze coproducţiile, subliniind că Franţa este cel mai mare producător de filme din Europa, cu peste 200 de filme produse în 2008.

Citeşte mai multe despre Festivalul Filmului Francez.

"Mesrine: L'instinct de mort"

Citește mai departe:

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Citește mai departe:

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici