Pete Souza, de la Chicago Tribune, a devenit fotograful oficial al lui Obama

Fotojurnalistul Pete Souza, de la Chicago Tribune, care în 2005 a început să lucreze la un subiect ce trata primul mandat al lui Barack Obama în Senatul SUA, a fost desemnat fotograful oficial al celui de-al 44-lea preşedinte al Statelor Unite, informează Photo Distric News.

20 afișări
Imaginea articolului Pete Souza, de la Chicago Tribune, a devenit fotograful oficial al lui Obama

Prima fotografie oficială prezidenţială în format digital, realizată de Pete Souza

Souza a primit oferta de a fi fotograful oficial al lui Barack Obama de la Robert Gibbs, purtătorul de cuvânt al noului preşedinte american.

Fotografiile realizate de Souza în timpul primului an petrecut de Obama în Senatul SUA, precum şi călătoriile politicianului în şapte ţări, printre care Rusia, Kenya şi Africa de Sud, au fost adunate într-o carte, "The Rise of Barack Obama", publicată în iulie 2008 şi care a intrat pe lista de bestselleruri The New York Times.

Aceasta nu este, însă, prima vizită a lui Souza în Biroul Oval, pentru că el a fost fotograf la Casa Albă şi în timpul celui de-al doilea mandat al lui Ronald Reagan.

Souza, în vârstă de 54 de ani, predă fotojurnalism la Universitatea de Comunicare Vizuală din Ohio.

El este cel care a realizat prima fotografie oficială prezidenţială în format digital.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici