Peter Jackson va regiza o continuare a animaţiei "Tintin"

Steven Spielberg a dezvăluit faptul că cineastul neozeelandez Peter Jackson va regiza o continuare a filmului de animaţie "Aventurile lui Tintin: Secretul Licornului", ce a fost lansat pe marile ecrane în toamna acestui an.

144 afișări
Imaginea articolului Peter Jackson va regiza o continuare a animaţiei "Tintin"

Peter Jackson va regiza o continuare a animaţiei "Tintin"

Steven Spielberg a regizat acest film animat de aventuri, în care vocile personajelor principale sunt asigurate de Jamie Bell, Danielk Craig şi Simon Pegg. Cineastul american şi-a exprimat totodată dorinţa de a se implica în producţia a două continuări ale acestui film, ce vor fi realizate pe baza romanelor de benzi desenate create de ilustratorul belgian Herge, informează femalefirst.co.uk.

Filmul "Aventurile lui Tintin: Secretul Licornului", lansat în Europa în luna octombrie, a fost bine primit de criticii de specialitate şi a debutat pe prima poziţie în box office-ul din 17 ţări, obţinând încasări de 55,8 milioane de dolari în weekendul în care a avut premiera.

Acest lungmetraj 3D va avea premiera şi în Statele Unite în luna decembrie, iar succesul obţinut deja pe plan internaţional l-a determinat pe Spielberg să vorbească despre cele două continuări ale peliculei. Cineastul american a dezvăluit cu această ocazie că prima dintre cele două continuări va fi regizată de neozeelandezul Peter Jackson.

"Gemenii Thompson (personaje din film, n.r.) vor avea un rol mai mare în următorul film din seria «Tintin», care va fi regizat de Peter Jackson. Scenariul este scris chiar în această perioadă, iar el va regiza filmul, după ce va încheia filmările pentru «The Hobbit». Eu voi fi producătorul filmului, împreună cu el, aşa cum şi el a fost producătorul meu pentru primul film cu Tintin, pe care eu l-am regizat", a declarat Steven Spielberg.

"Avem deja povestea, avem cartea lui Herge pe care o vom adapta pentru marele ecran şi abia aşteptăm să începem filmările", a adăugat cineastul american.

Bazat pe celebrele şi îndrăgitele personaje create de Hergé, filmul urmăreşte aventurile unui tânăr şi îndrăzneţ reporter pe nume Tintin (interpretat de Jamie Bell) şi ale credinciosului său câine, Snowy.

Tintin a fost creat de artistul belgian Hergé, pseudonimul lui Georges Remi (1907 - 1983). Povestea lui Tintin a apărut iniţial în suplimentul pentru copii al publicaţiei Le Vingtième Siècle, pe 10 ianuarie 1929.

"Aventurile lui Tintin" s-au vândut în peste 150 de milioane de exemplare în toată lumea şi au fost traduse în peste 60 de limbi străine şi dialecte. Întreaga colecţie a "Aventurilor lui Tintin" cuprinde 24 de albume, care povestesc aventurile neînfricatului reporter belgian în jurul lumii.

Peter Jackson filmează în această perioadă în Noua Zeelandă "The Hobbit", un film a cărui acţiune o precede pe cea din trilogia "The Lord of the Rings", în care abundă poveştile despre magie şi război. "The Hobbit" este un roman scris în 1937 de autorul britanic J. R. R. Tolkien şi prezintă povestea personajului Bilbo Baggins (Martin Freeman), plecat în căutarea unei comori.

Primul dintre cele două filme din proiectul "The Hobbit, intitulat "The Hobbit: An Unexpected Journey", va fi lansat în decembrie 2012, iar cel de-al doilea, un an mai târziu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici