Phil Spector a murit la 81 de ani. Producătorul îşi ispăşea pedeapsa pentru uciderea actriţei Lana Clarkson

  • Producătorul american de muzică Phil Spector a murit din cauze naturale, la 81 de ani.
  • În 2009, Spector a fost condamnat pentru uciderea actriţei Lana Clarkson.
  • Phil Spector a lucrat cu artişti precum membrii Beatles, Righteous Brothers, sau Ike şi Tina Turner.
2470 afișări
Imaginea articolului Phil Spector a murit la 81 de ani. Producătorul îşi ispăşea pedeapsa pentru uciderea actriţei Lana Clarkson

FOTO: Phil Spector şi John Lennon

Producătorul american de muzică Phil Spector a murit la vârsta de 81 de ani, în timp ce ispăşea o pedeapsă cu închisoarea pentru crimă, scrie BBC.

Phil Spector, care a contribuit la transformarea muzicii pop cu înregistrările sale „wall of sound”, a lucrat cu Beatles, Righteous Brothers, sau Ike şi Tina Turner.

În 2009, Spector a fost condamnat pentru uciderea lui Lana Clarkson. Actriţa de la Hollywood a fost găsită fără viaţă în casa lui din Alhambra, California, în 2003, împuşcată în cap.

Moartea producătorului a fost confirmată de Departamentul pentru Corecţie şi Reabilitare din California. „Phillip Spector, deţinutul Facilităţii de Sănătate din California, a fost declarat decedat din cauze naturale sâmbătă, 16 ianuarie 2021, la un spital din exterior. Cauza oficială a decesului va fi stabilită de medicul legist”, au transmis autorităţile.

Harvey Phillip Spector s-a născut pe 26 decembrie 1939 într-o familie de evrei. Până la vârsta de 21 de ani, el a produs 20 de hituri consecutive şi era deja milionar. "You've Lost That Lovin' Feelin", cântecul produs de Spector, a fost cel mai difuzat pe posturile de radio americane din secolul XX. 

Dacă vrei să înţelegi mai bine viaţa lui, îţi recomand să te uiţi la filmul „Phil Spector”, cu Al Pacino.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici