Pianistul Pinetop Perkins a murit la vârsta de 97 de ani

Pianistul Pinetop Perkins, un reputat interpret de blues şi totodată cel mai în vârstă muzician din lume recompensat cu un premiu Grammy, a murit luni în reşedinţa sa din oraşul Austin din statul american Texas, la vârsta de 97 de ani, informează bbc.co.uk.

21 afișări

Pinetop Perkins a primit, în februarie anul acesta, un premiu Grammy, la categoria "cel mai bun album de blues tradiţional", pentru materialul discografic "Joined at the Hip", devenind astfel cel mai în vârstă muzician din lume recomensat cu această distincţie.

Hugh Southard, agentul pianistului, a precizat că Perkins a murit în urma unui stop cardiac, după ce se trezise cu dureri în zona pieptului în dimineaţa de luni.

Într-o carieră care s-a întins de-a lungul a opt decenii, Pinetop Perkins a susţinut multe concerte şi turnee cu Ike Turner în anii 1950 şi, mai târziu, cu Muddy Waters.

Perkins a mai primit un premiu Grammy pentru întreaga carieră în anul 2005 şi un alt premiu Grammy pentru "cel mai bun album de blues tradiţional" în anul 2008, pentru discul "Last of the Great Mississippi Delta Bluesmen: Live In Dallas". În 2003, a fost inclus în Blues Hall of Fame.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici