Piese de Matei Vişniec, prezentate la Teatrul Kaze din Tokyo

Piese ale dramaturgului de origine română Matei Vişniec sunt prezentate, din iulie până în noiembrie, la Teatrul Kaze din Tokyo, axat pe un repertoriu occidental şi contemporan.

95 afișări
Imaginea articolului Piese de Matei Vişniec, prezentate la Teatrul Kaze din Tokyo

Piese de Matei Vişniec, prezentate la Teatrul Kaze din Tokyo (Imagine: Mediafax Foto)

Majoritatea acestor spectacole, montate după textele lui Vişniec, sunt producţii ale Teatrului Kaze - "Femeia ca un câmp de luptă", "Ioana şi focul" (în coproducţie cu Teatrul "Eugene Ionesco" din Chişinău, cu şapte actori japonezi şi trei din Republica Moldova) şi "Frumoasa călătorie a urşilor panda povestită de un saxofonist care avea o iubită la Frankfurt".

Acesta din urmă a fost prezentat, anul trecut, la Festivalul de Teatru de la Sibiu, precum şi la Festivalul de Teatru de la Avignon.

În plus, pe scena teatrului japonez, va fi prezentat şi un spectacol invitat din Franţa, un one man show realizat de Olivier Comte pe un text scris de Matei Vişniec, intitulat "Cum am dresat un melc pe sânii tăi".

Teatrul Kaze, condus de regizorul Asano Yoshinari, este o companie independentă, înfiinţată în 1987.

Compania numără în jur de 30 de membri - actori de toate vîrstele - şi dispune de o sală de teatru de 150 de locuri. În ultimii ani, Teatrul Kaze din Tokyo a avut relaţii foarte strânse cu România şi Republica Moldova.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici