Plăci din acoperişul Operei din Sydney, puse în vânzare pe internet

Opera din Sydney, clădirea-simbol a oraşului australian, a pus luni în vânzare pe internet plăci din acoperişul celebrului edificiu, în scopul strângerii de fonduri.

98 afișări
Imaginea articolului Plăci din acoperişul Operei din Sydney, puse în vânzare pe internet

Plăci din acoperişul Operei din Sydney, puse în vânzare pe internet (Imagine: Hepta)

Opera, a cărei arhitectură duce cu gândul la o ambarcaţiune cu pânze sau la o cochilie, a pus în vânzare virtuală 125.000 de plăci situate pe partea cea mai înaltă a acoperişului, iniţiativă de pe urma căreia se speră să se strângă 15 milioane de dolari australieni (10 milioane de euro).

Printre primii cumpărători s-a numărat actorul australian Hugh Jackman.

"Opera este o capodoperă a patrimoniului mondial (UNESCO, n.r.), care aparţine fiecăruia dintre noi", a declarat actorul din "Mizerabilii".

În cadrul acestei campanii, denumită "Own our house", plăcile de acoperiş se pot cumpăra de pe internet, la un preţ cuprins între 100 şi 400 de dolari australieni. Fondurile strânse vor fi consacrate renovării clădirii şi organizării de evenimente gratuite pentru public.

Cumpărătorii vor putea personaliza, pe internet, placa de acoperiş achiziţionată virtual cu fotografii sau un mesaj.

Clădirea Operei din Sydney, situată în vârful unui promotoriu ce străjuieşte portul oraşului Sydney, a fost proiectată de arhitectul danez Jørn Utzon. Construcţia acesteia a început în 1959, fiind finalizată, după mai multe etape, în 1973. Concertul inaugural a avut loc pe 20 octombrie 1973, cu simfonia a IX-a de Ludwig van Beethoven, în prezenţa reginei Elizabeth a II-a a Marii Britanii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici