Placido Domingo, recompensat cu Wolf Prize pentru artă pe 2011

Tenorul spaniol Placido Domingo a primit Wolf Prize pentru artă pe 2011, devenind primul cântăreţ de operă care a fost recompensat cu această distincţie prestigioasă acordată de statul Israel, informează femalefirst.co.uk.

114 afișări
Imaginea articolului Placido Domingo, recompensat cu Wolf Prize pentru artă pe 2011

Placido Domingo, recompensat cu Wolf Prize pentru artă pe 2011 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Tenorul spaniol împarte acest premiu cu dirijorul britanic Simon Rattle.

Ambii vor primi şi un cec în valoare de 100.000 de dolari. Placido Domingo şi Simon Rattle îşi vor primi premiul într-o ceremonie care va avea loc în a doua jumătate a acestui an, organizată în clădirea parlamentului israelian.

Statul israelian acordă în fiecare an Wolf Prize în şase domenii: agricultură, chimie, matematică, medicină, fizică şi artă.

În 2010, Wolf Prize pentru artă i-a revenit artistei germane Rosemarie Trockel.

Placido Domingo, în vârstă de 70 de ani, este un tenor spaniol renumit pe plan mondial pentru forţa şi versatilitatea vocii sale puternice, capabilă să stăpânească toate notele şi tonurile registrului dramatic. De la debutul său, în rolul Alfredo din opera "La Traviata" de Verdi, în anul 1959, Placido Domingo a interpretat peste 130 de roluri, devenind astfel tenorul care a interpretat cele mai multe partituri din lume.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici