”Planeta portocalie”, trei piese de teatru pentru copii, de Stelian Ţurlea, într-o nouă ediţie

La Editura Integral a apărut a doua ediţie a volumului ”Planeta portocalie”, o culegere de piese de teatru cu şi despre copii. Prima ediţie a apărut în 2003 şi a obţinut Premiul Uniunii Scriitorilor pentru literatură pentru copii.

158 afișări
Imaginea articolului ”Planeta portocalie”, trei piese de teatru pentru copii, de Stelian Ţurlea, într-o nouă ediţie

”Planeta portocalie”, trei piese de teatru pentru copii, de Stelian Ţurlea, într-o nouă ediţie

Personajul care călătoreşte prin toate cele trei piese (Planeta portocalie, Daniel şi Dracula, Magicianul în Pădurea Uitării) este băieţelul Daniel.

Personajul pieselor lui Stelian Ţurlea ”trece, ca-n atâtea cărţi pentru cei nevinovaţi, prin aventuri fantastice, se întâlneşte cu personaje graţioase sau monstruoase, conform prescripţiilor basmelor, reprezintă binele, curăţenia, cinstea şi învinge răul, uneltirile, necinstea. Capacitatea imaginaţiei autorului e, pare-se, nesfârşită, astfel încât aceste poveşti dramatizate par a fi doar câteva exerciţii ale unui fantastic agreabil şi cu happy-end, aşa cum o cere genul. Pe scurt, o carte care poate deschide ochii copiilor spre un teritoriu, fascinant de altfel şi pentru adulţi: fantasticul”, scria în momentul primei lansări Nicolae Prelipceanu.

La aceeaşi editură au mai fost reeditate şi celelalte cărţi pentru copii semnate de Stelian Ţurlea: ”Pasărea nopţii. Poveşti cu Daniel”, ”Cavalerul spaţial. Aventuri cu Daniel”, ”Călătorie fantastică în vreme de eclipsă”, ”Virusul Mileniului”, ”Daniel şi Dracula”, ”Magicianul în Pădurea Uitării”, ”Prinţul iluziilor”.

Ca şi în cazul celorlalte reeditări, ilustraţiile sunt semnate de arhitect Cristina Ţurlea.

Născut în 1946, Stelian Ţurlea a urmat studii de filologie (1968) şi filosofie (1976), a lucrat în presa scrisă şi în televiziune şi a semnat douăzeci şi patru de romane, un volum de povestiri, unsprezece cărţi de publicistică, nouă cărţi pentru copii şi două traduceri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici