PLD cere demisia lui Alexandru Sassu de la şefia TVR

Vicepreşedintele PLD Raluca Turcan susţine că preşedintele-director general al SRTV, Alexandru Sassu, a încălcat misiunea şi rolul televiziunii publice prin "intervenţia brutală" în politica editorială a postului, motiv pentru care liberal-democraţii îi cer acestuia să-şi dea demisia.

1 afișare
Imaginea articolului PLD cere demisia lui Alexandru Sassu de la şefia TVR

PLD cere demisia lui Alexandru Sassu de la şefia TVR

"Consider că Alexandru Sassu nu este capabil să deţină funcţia de preşedinte al SRTV. În loc să fie solidar cu colectivul pe care îl reprezintă, Alexandru Sassu a preferat să răspundă comenzilor politice, în detrimentul informării corecte a cetăţenilor", adaugă Turcan, într-o declaraţie remisă, vineri, agenţiei MEDIAFAX.

Vicepreşedintele PLD menţionează că toate instituţiile media, cu prioritate Televiziunea Naţională, servesc interesului public, respectiv au datoria să informeze cetăţenii asupra evenimentelor care influenţează societatea.

"Faptul că Alexandru Sassu a obiectat asupra faptului că Departamentul de Ştiri al Televiziunii Naţionale a prezentat, pe data de 10 octombrie, un documentar care reflecta comportamentul total necorespunzător al unui ministru al Guvernului în exerciţiu, reprezintă o imixtiune clară în politica redacţională. Mai mult, preşedintele-director general a cenzurat, după cum au afirmat jurnaliştii Televiziunii Naţionale, un al doilea documentar referitor la acelaşi demnitar, care urma să fie difuzat la Jurnalul de Ştiri al TVR din 11 octombrie", mai declară Raluca Turcan.

Ea consideră că faptul este cu atât mai grav cu cât Consiliul Naţional al Audiovizualului, instituţie care reglementează activitatea media audio-video, nu a sancţionat Televiziunea Naţională pentru documentarul transmis în seara de 10 octombrie.

"Televiziunea Naţională trebuie să rămână în afara jocurilor şi intereselor politice. Alături de Partidul Liberal Democrat, am susţinut în permanenţă că în conducerea SRTV trebuie să fie desemnate persoane de valoare, adevăraţi profesionişti, şi nu oameni politici, care să se situeze deasupra interesului public", se mai arată în comunicatul semnat de vicepreşedintele PLD.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici