Pleşu, Manolescu şi Mungiu vorbesc la Festivalul Enescu despre efectele atacurilor din 11 septembrie

Ediţia 2007 a Festivalului "George Enescu" va cuprinde o seară muzicalo-literară, pe 11 septembrie, la care personalităţi precum Andrei Pleşu, Nicolae Manolescu, H.-R. Patapievici, Ana Blandiana şi Cristian Mungiu vor vorbi despre efectele atentatelor teroriste de la New York asupra vieţii lor.

1 afișare
Imaginea articolului Pleşu, Manolescu şi Mungiu vorbesc la Festivalul Enescu despre efectele atacurilor din 11 septembrie

Pleşu, Manolescu şi Mungiu vorbesc la Festivalul Enescu despre efectele atacurilor din 11 septembrie

Anunţul a fost făcut de Ioan Holender, directorul artistic al festivalului, marţi, într-o conferinţă de presă la care au mai participat Adrian Iorgulescu, ministrul Culturii şi Cultelor, Alexandru Sassu, preşedintele-director general interimar al SRTv, şi un reprezentant al SRR.

Ediţia a 18-a a Festivalului Internaţional "George Enescu", care se va desfăşura în perioada 1-23 septembrie, se va bucura de "un real succes", potrivit ministrului Culturii.

Unul dintre cele mai inedite momente ale festivalului va fi o manifestare nouă, pe 11 septembrie, la care oameni de cultură vor vorbi despre efectele atentatelor teroriste de la New York, din 2001, asupra vieţii şi creaţiei lor.

"În 11 septembrie va fi o seară specială. Am invitat câteva personalităţi din domenii diferite - Manolescu, Patapievici, Ana Blandiana, Andrei Pleşu, Cristian Mungiu şi compozitorul Dan Dediu - ca să discutăm împreună ce a schimbat în viaţa lor, în creativitatea lor, acest 11septembrie, ceea ce s-a întâmplat la New York. În cadrul manifestării se va cânta la vioară, la pian, la violoncel, o sonată", a spus Ioan Holender, adăugând că ar putea fi invitaţi şi actorii Valeria Seciu şi Marcel Iureş.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici