Poetul kosovar Ali Podrimja, dispărut de la un festival de literatură, în Franţa, a fost găsit mort

Poetul kosovar Ali Podrimja, care dispăruse de marţi seara, a fost găsit mort, sâmbătă după-amiază, în apropierea localităţii Lodeve, în sudul Franţei, anunţă conducerea festivalului Vocea Mediteranei, unde scriitorul fusese invitat.

449 afișări

"Reprezentanţii festivalului au fost informaţi de Jandarmerie că a fost găsit, în această după-amiază, cadavrul poetului, la patru kilometri de localitatea Lodève", în departamentul Hérault, se arată într-un comunicat oficial citat de AFP.

Potrivit Prefecturii din Hérault, cadavrul nu prezenta urme de violenţă, anchetatorii aşteptând rezultatele autopsiei pentru a clarifica circumstanţele decesului.

În vîrstă de 70 de ani, Ali Podrimja "participase la o sesiune de lectură marţi după-amiază", în cadrul Festivalului Vocea Mediteranei.

Organizatorii şi-au dat seama de dispariţie în aceeaşi seară, alertând autorităţile franceze. Un oficial din cadrul festivalului reuşise să ia legătura cu el miercuri dimineaţă, prin telefon, dar nu a înţeles nimic, pentru că poetul kosovar nu vorbea bine nici engleză, nici franceză.

Poetul de limbă albaneză este autorul volumelor "Umbra Pământului" (1971) şi "Surâsul din colivie" (1994).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici