Poezii din 21 de ţări europene, inclusiv din România, afişate la metroul din Bruxelles

Proiectul Transpoesie, ce presupune afişarea a 21 de poezii din tot atâtea ţări europene, în principalele staţii de metrou din Bruxelles, va fi prezentat în capitala Belgiei între 26 septembrie şi 19 octombrie, informează Institutul Cultural Român (ICR).

1309 afișări
Imaginea articolului Poezii din 21 de ţări europene, inclusiv din România, afişate la metroul din Bruxelles

Poezii din 21 de ţări europene, inclusiv din România, afişate la metroul din Bruxelles (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

Poeziile alese vor fi afişate în limba originală - 18 limbi diferite -, precum şi în traducere franceză şi flamandă.

Poetul român Claudiu Komartin a scris, special pentru proiectul Transpoesie, poemul "Iubesc acel oraş", ce va fi expus alături de versuri ale unor poeţi din Spania, Italia, Portugalia, Slovacia, Polonia, Cehia, Germania, Danemarca, Finlanda, Letonia, Lituania şi alte ţări din Europa.

Totodată, Claudiu Komartin va participa, alături de ceilalţi poeţi, la dezbaterea literară "Transpoesie - Poezia şi spaţiul public", pe 26 septembrie, la Casa Internaţională a Literaturii PassaPorta.

Proiectul Transpoesie este o iniţiativă a reţelei institutelor culturale europene EUNIC în Bruxelles, ce debutează de Ziua europeană a limbilor - 26 septembrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici