Ponta, despre TVR Chişinău: Nu sunt mulţumit cu ce se întâmplă, chiar încă lasă mult de dorit

Premierul Victor Ponta, aflat în Republica Moldova, a afirmat că este nemulţumit de activitatea TVR la Chişinău, care încă lasă mult de dorit, adăugând însă că începutul a fost făcut prin deschiderea unui post al televiziunii publice româneşti şi că speră într-un management mai bun.

319 afișări
Imaginea articolului Ponta, despre TVR Chişinău: Nu sunt mulţumit cu ce se întâmplă, chiar încă lasă mult de dorit

Ponta, despre TVR Chişinău: Nu sunt mulţumit cu ce se întâmplă, chiar încă lasă mult de dorit (Imagine: Daniel Mihailescu/Mediafax Foto)

El a răspuns astfel întrebat, la Publika TV, în ce măsură Guvernul de la Bucureşti poate interveni pe piaţa media din Republica Moldova, care abundă de posturi TV din Rusia şi unde operatorii de cablu reclamă că este mult mai scump să fie adus un post comercial din România decât unul din Federaţia Rusă.

"Guvernul a finanţat, din partea televiziunii publice din România, relansarea TVR-ului în Republica Moldova. Nu sunt mulţumit cu ce se întâmplă, nu cred că este suficient ce face televiziunea publică românească ca prezenţă la Chişinău, aş spune chiar că încă lasă mult de dorit, dar pasul s-a făcut şi, mai departe, cred că va fi un management mai bun, iar cetăţenii Republicii Moldova vor vedea de la televiziunea publică românească acele programe care chiar au interes", a spus Ponta.

Ponta a arătat că piaţa media, în general, este extrem de competitivă şi a precizat că a întrebat televiziunile private din România care încă nu se adaptează sau pentru care legislaţia audio-vizualului din Republica Moldova nu este la acelaşi nivel cu cel european, iar reprezentanţii acestora i-au transmis că ei nu cer niciun leu, concluzia fiind că este nevoie de adaptarea legislaţiei din cele două ţări, cu norme şi standarde comune.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici