Ponta: Liderii grupurilor PSD-PNL nu vor să-l schimbe pe Patapievici, ci transparenţa banilor

Liderii grupurilor parlamentare PSD-PNL nu intenţionează să îl schimbe pe Horia Roman Patapievici de la conducerea Institutului Cultural Român, ci să asigure transparenţă în cheltuirea banilor publici, iar "agitaţia" creată pe această temă relevă că cineva are ceva de ascuns, afirmă premierul Victor Ponta.

122 afișări
Imaginea articolului Ponta: Liderii grupurilor PSD-PNL nu vor să-l schimbe pe Patapievici, ci transparenţa banilor

Victor Ponta (Imagine: Andreea Alexandru / MediafaxFoto)

El a susţinut, luni seara, la Viena, că a discutat cu liderii grupurilor parlamentare ale USL şi că aceştia i-au spus că nu intenţionează să îl schimbe pe Patapievici de la conducerea Institutului Cultural Român (ICR).

"Eu am discutat cu liderii de grup şi mi-au spus foarte clar că nu aveau nicio intenţie să îl schimbe pe Patapievici. Aveau o singură intenţie, ca 10 milioane de euro din bani publici să fie cheltuite transparent, iar toată această agitaţie, care înţeleg că are ca scop ca 10 milioane euro să nu fie cheltuite transparent, eu unul nu o înţeleg. Nu am auzit pe nimeni dintre senatori care ar fi dorit să îl schimbe pe Patapievici. Dacă nu era vorba de schimbarea sa, nu am înţeles de ce era aşa de supărat şi mai este un lucru: eu şi orice om din această ţară, dacă sunt invitat la o discuţie de Parlament, m-aş prezenta, este o chestie de politeţe. Dacă vrei să faci numai scandal şi, de fapt, nu te interesează să prezinţi un mod de cheltuire a banilor publici, deja lucrul acesta este anormal", a spus Ponta.

Premierul a ţinut totodată să precizeze că o eventuală schimbare a conducerii ICR nu intră în atribuţiile sale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici