Portrete româneşti vintage "însufleţite" de o artistă australiană, prezentate în The Guardian - FOTO

Portrete româneşti vintage realizate de fotograful român Costică Acsinte au fost prelucrate de artista australiană Jane Long, care le-a colorat şi le-a adăugat câteva elemente bizare, imaginile vechi şi noi fiind prezentate în paralel de cotidianul britanic The Guardian.

291 afișări
Imaginea articolului Portrete româneşti vintage "însufleţite" de o artistă australiană, prezentate în The Guardian - FOTO

Portrete româneşti vintage "însufleţite" de o artistă australiană, prezentate în The Guardian - FOTO (Imagine: captură www.theguardian.com)

Potrivit theguardian.com, aceste portrete alb-negru realizate de Costică Acsinte au călătorit în timp datorită artistei Jane Long. De când a descoperit fotografiile realizate de Costică Acsinte, Jane Long a ştiut că acestea reprezintă ceva special, relatează publicaţia britanică.

Astfel, Jane Long a prelucrat aceste fotografii, le-a colorat şi le-a adăugat câteva elemente bizare, precum urechi de măgar, schelete de păsări şi un pelican care poartă bască.

GALERIA FOTO COMPLETĂ

Fotografiile vintage fac parte din arhiva Costică Acsinte, ce cuprinde multe dintre imaginile realizate de acest fotograf român care a trăt în perioada 4 iulie 1897 - 7 ianuarie 1984. Odată cu începerea Primului Război Mondial, Costică Acsinte s-a înrolat voluntar ca fotograf de război, iar experienţele trăite în această perioadă au fost imortalizate.

După decesul său, au fost descoperite aproximativ 5.000 de negative fotografice pe plăci de sticlă, dar şi planfilme şi printuri fotografice. În 2013 a fost iniţiat un proiect de digitalizare a operei acestuia, aflată în domeniul public, potrivit site-ului colectiacosticaacsinte.eu. O parte din fotografii sunt deţinute de Muzeul Judeţean Ialomiţa. Proiectul de digitalizare a arhivei lui Costică Acsinte este susţinut de Muzeul Judeţean Ialomiţa şi de Atelierele Albe.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici