Postul Antena 1, somat public de CNA pentru emisiunea lui Dan Capatos, "Un show păcătos"

Postul de televiziune Antena 1 a primit somaţie publică în şedinţa de joi a Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), pentru încălcarea dreptului la propria imagine în emisiunea "Un show păcătos", prezentată de Dan Capatos.

146 afișări
Imaginea articolului Postul Antena 1, somat public de CNA pentru emisiunea lui Dan Capatos, "Un show păcătos"

Postul Antena 1, somat public de CNA pentru emisiunea lui Dan Capatos, "Un show păcătos" (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

Postul de televiziune Antena 1 a difuzat în data de 13 mai, de la ora 23.45, emisiunea "Un show păcătos", prezentată de Dan Capatos şi Mircea N. Stoian. În partea a doua a emisiunii a fost invitat în studio magicianul Rotini. Acesta a invitat-o pe asistenta Bianca Drăguşanu să cânte ceva. După ce aceasta a fredonat "Mă înec în ochii tăi", Dan Capatos a intervenit făcând o serie de referiri la trupa dance Deepcentral. "Cânt-o p-aia de la amărâţii ăia de la Deepcentral, de-ţi plac ţie", "Leşinaţii ăia de foame, de ne cereau 500 de euro să vină la emisiune", "Nişte foamea-n gât, d-ăia de iau leul după noroc".

La propunerea lui Ioan Onisei, vicepreşedintele CNA, membrii Consiliului au aprobat - cu opt voturi "pentru" - somarea postului Antena 1 pentru încălcarea articolului 42 din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual care prevede, la aliniatul (1), că "orice persoană are dreptul la propria imagine".

De asemenea, în şedinţa de joi a Consiliului, Antena 1 a primit o atenţionare pentru emisiunea "Observator", difuzată de post pe 1 mai, de la ora 19.00. În cadrul emisiunii a fost difuzată o ştire referitoare la o prezentare de modă în care manechinele au defilat topless. Au fost prezentate imagini de la prezentarea de modă în care manechinele au defilat cu sânii pictaţi. De asemenea, le-au fost luate interviuri, pe parcursul cărora imaginea a fost focalizată pe sânii fetelor, unele dintre acestea acoperindu-i cu mâinile.

Membrii CNA au considerat că postul de televiziune a încălcat articolul 39 din Legea audiovizualului, care interzice "difuzarea, în cadrul serviciilor de programe de televiziune şi de radiodifuziune, de programe care pot afecta grav dezvoltarea fizică, mentală sau morală a minorilor, în special programele care conţin pornografie sau violenţă nejustificată".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici