Postul AXN nu va mai difuza serialul "Veveriţe sinucigaşe"

Steven White, General Manager AXN pentru Europa Centrală a declarat, marţi, în cadrul şedinţei Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), că serialul de desene animate "Veveriţe sinucigaşe" nu va mai fi difuzat, ultimul episod, prezentat în 10 ianuarie, fiind catalogat drept o "greşeală".

1 afișare
Imaginea articolului Postul AXN nu va mai difuza serialul "Veveriţe sinucigaşe"

Postul AXN nu va mai difuza serialul "Veveriţe sinucigaşe"

Reprezentantul AXN a declarat, în cadrul şedinţei de marţi a Consiliului Naţional al Audiovizualului, că problema privind conţinutul violent al desenelor animate a fost identificată de AXN în 5 ianuarie, ultimul episod, difuzat pe 10 ianuarie, fiind catalogat drept o "greşeală".

Steven White, General Manager AXN pentru Europa Centrală, a precizat că desenele animate fac parte dintr-un pachet achiziţionat şi că nu erau destinate difuzării. Cu toate acestea, potrivit AXN, seria "Veveriţe sinucigaşe" a fost difuzată pentru a umple spaţiile publicitare.

"Aveam nevoie de mici interstiţii pentru a umple spaţiul destinat publicităţii şi pe care nu puteam să-l acoperim. Acesta e motivul pentru care am introdus calupurile de desene animate, de câte un minut. Ne cerem scuze pentru această greşeală", a spus Steven White.

"De multe ori, când se cumpără programe, există unul sau două programe pe care vrei să le cumperi, dar pentru a le putea achiziţiona, trebuie să cumperi şi celelalte programe incluse în pachet. Desenul animat a fost cumpărat la pachet. Ne pare foarte rău că s-a ales programul greşit pentru difuzare".

"Dacă astfel de probleme se mai întâmplă, există posibilitatea restricţionării accesului postului AXN în România. Este păcat că un post care nu ne-a creat astfel de probleme, ne-a adus în această situaţie", a afirmat Răsvan Popescu, preşedintele CNA.

Potrivit CNA, postul AXN a difuzat, în decembrie, de 55 de ori episoade din seria de desene animate "Veveriţele sinucigaşe", dintre care, de 31 de ori, înainte de ora 22.00.

Membrii CNA au hotărât, marţi, trimiterea unei a doua notificări către Ofcom, care va include şi episoade din seria "Veveriţe sinucigaşe".

CNA a hotărât, pe 17 ianuarie, notificarea postului AXN, a Ofcom-ului, principalul for de reglementare în domeniul audiovizual din Marea Britanie, şi a Comisiei Europene cu privire la conţinutul violent al desenelor animate "Suicidal squirrels/ Veveriţe sinucigaşe".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici