Postul OTV - amenda pentru limbaj vulgar şi publicitate mascată

CNA a amendat, miercuri, cu 10.000 de lei postul OTV, pentru emisiunile "Nu te supăra frate" din 10 ianuarie şi "Lumea de azi, lumea de mâine" din 29 ianuarie, în care s-a folosit un limbaj vulgar - încălcându-se legislaţia privind protecţia minorilor - şi, respectiv, s-a făcut publicitate mascată.

671 afișări
Imaginea articolului Postul OTV - amenda pentru limbaj vulgar şi publicitate mascată

Postul OTV - amenda pentru limbaj vulgar şi publicitate mascată

Potrivit Consiliului Naţional al Audiovizualului, emisiunea de divertisment "Nu te supăra frate!", difuzată de OTV în 10 ianuarie, în intervalul orar 13.01 - 14.01, a fost prezentată de Gabriel Fătu, cu marcajul AP (acordul părinţilor). Titlul afişat pe ecran a fost "Acesta este motivul pentru care nu mai fac farse!".

În emisiune, Gabriel Fătu a spus că nu mai face farse din cauză că oamenii nu au simţul umorului şi pentru a demonstra acest lucru s-au redifuzat câteva farse în care "limbajul violent, jignitor şi vulgar este necenzurat". În timpul farselor nu a apărut menţiunea "Reluare".

Farsele reluate în emisiune au fost preluate din emisiuni difuzate pe OTV în anul 2008 şi 2009. Totodată, în farse se folosea un limbaj vulgar.

Respectiva emisiune a fost redifuzată în 24 ianuarie, în intervalul 13.09 - 14.06, fără să se facă menţiunea "Reluare".

Potrivit reprezentantului OTV, Doru Iuga, emisiunea "Nu te supăra frate" nu mai este difuzată în prezent pe postul OTV. "Ediţia din 10 ianuarie a fost un fel de «Best Of». Emisiunea nu se mai află în grilă", a spus Doru Iuga.

"Aspectul cel mai grav este protecţia minorului. Există şi aspectul că nu s-a marcat faptul că emisiunea a fost în reluare", a spus Ioan Onisei, vicepreşedintele CNA.

Pe de altă parte, CNA a analizat, în şedinţa de miercuri, emisiunea "Lumea de azi, lumea de mâine", difuzată de OTV, de la ora 16.11, în 29 ianuarie. Emisiunea a fost moderată de Alexandru Paul Moraru. În partea a doua a emisiunii a fost invitată în studio Simona Sanda, doctor şi farmacist, titlul afişat pe ecran fiind "Plantele şi frumuseţea trupului".

Potrivit CNA, pe parcursul emisiunii s-a făcut publicitate mascată la "un remediu pe bază de plante, sută la sută", pentru slăbit, fiind precizat numele acestuia şi al societăţii producătoare. Totodată s-a mai spus că respectivul remediu nu are interdicţie de vârstă, putând fi folosit şi de copii.

Pentru încălcările legislaţiei audiovizuale din ambele emisiuni difuzate de OTV, CNA a decis să sancţioneze postul patronat de Dan Diaconescu cu o amendă în cuantum de 10.000 de lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici