Postul Wyl TV a primit o nouă licenţă. Mama lui William Brînză a ieşit din acţionariatul televiziunii

Televiziunea Wyl TV din Ploieşti a primit o licenţă prin cablu, pentru a putea emite şi după 17 iunie, când încetează emisia analogică terestră TV în România, şi va fi operată de acum înainte de o nouă societate, în acţionariatul căreia nu se mai regăseşte Steliana Brînză, mama lui William Brînză.

323 afișări
Imaginea articolului Postul Wyl TV a primit o nouă licenţă. Mama lui William Brînză a ieşit din acţionariatul televiziunii

Postul Wyl TV a primit o nouă licenţă. Mama lui William Brînză a ieşit din acţionariatul televiziunii

Televiziunea generalistă Wyl TV din Ploieşti a folosit până în prezent pentru difuzarea de programe o licenţă terestră, care va fi închisă pe 17 iunie, când va înceta emisia analogică terestră TV în România.

Denumirea televiziunii Wyl TV provine de la numele fostului deputat William Brînză, potrivit unor informaţii prezentate în şedinţa de marţi a Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA).

Până în prezent televiziunea Wyl TV a fost operată de societatea Willis SRL, ai cărei asociaţi sunt: Steliana Brînză (asociat principal - 61,57%), Luiza Antonela Bunbănac (37,81%), Daniel Lixandroiu (0,31%) şi Laurenţiu Valerian Radu (0,31%), potrivit CNA.

Consiliul Naţional al Audiovizualului a analizat însă, în şedinţa de marţi, o solicitare din partea altei societăţi - Perfect Clever Solution SRL - de acordare a unei licenţe audiovizuale prin reţele de comunicaţii electronice (prin cablu, n.r.) pentru Wyl TV.

Asociaţii societăţii Perfect Clever Solution SRL sunt Luiza Antonela Bunbănac (85%) şi Ioana Dana Petcu (15%).

Potrivit informaţiilor prezentate în şedinţa de marţi, societatea Willis SRL a depus la CNA o adresă potrivit căreia acordă societăţii Perfect Clever Solution dreptul de folosire a mărcii şi siglei Wyl TV. De asemenea, Willis SRL şi-a arătat intenţia de solicitare de la CNA a retragerii licenţei terestre pe care o deţine pentru Wyl TV, astfel încât televiziunea să poată difuza programe în continuare pe licenţa de cablu, fiind operată de Perfect Clever Solution.

Wyl TV este o televiziune generalistă, care difuzează un program de 14 ore pe zi. Grila televiziunii cuprinde programe de informare (27%), programe educative, culturale şi religioase (16,6%), filme (47,4%), programe de divertisment (6,6%) şi publicitate (2,4%).

Prezentă la şedinţa CNA de marţi, Luiza Bunbănac a spus că Wyl TV îşi va continua activitatea pe noua societate, Perfect Clever Solution.

Ea a mai spus că transferul televiziunii Wyl TV de pe societatea Willis SRL pe societatea Perfect Clever Solution SRL vine ca urmare a faptului că Willis SRL "doreşte să separe activităţile aducătoare de venit de cele neaducătoare de venit". "Willis SRL desfăşoară mai multe activităţi, nu doar de media, unele generatoare de profit, altele nu. Am dorit să separăm aceste activităţi", a spus Bunbănac.

Potrivit acesteia, strategia editorială a Wyl TV va continua să fie aceeaşi ca până în prezent, punând accent pe "respectul faţă de valorile locale". "Este un post de televiziune care se adresează exclusiv comunităţii locale. Este o sursă credibilă de informaţii pentru cetăţenii din Ploieşti - Prahova şi un partener pentru autorităţile locale", a mai spus Luiza Antonela Bunbănac.

Ea a mai spus Wyl TV difuzează şi informaţii locale, care se regăsesc în producţiile de ştiri, dezbateri, talk show-uri, dar şi multe emisiuni culturale.

CNA a decis să acorde noua licenţă televiziunii Wyl TV cu unanimitatea de voturi a membrilor prezenţi la momentul votului (Florin Gabrea, Valentin Jucan, Lorand Turos, Viorel Buda, Monica Gubernat, Radu Herjeu, Dorina Rusu, Răsvan Popescu şi Radu Călin Cristea).

Pe de altă parte, potrivit unor informaţii prezentate în şedinţa de marţi, au fost depuse la CNA şi documentele privind cedarea de către SC Willis SRL către Perfect Clever Solution SRL a cinci licenţe audiovizuale de radio pe care le deţine pentru postul Wyl FM. Acest aspect urmează să fie analizat de CNA într-o altă şedinţă.

William Brînză, fost deputat PDL şi fost candidat la alegerile prezidenţiale din partea Partidului Ecologist Român, a fost dus, pe 14 mai, la sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), în baza unui mandat de aducere emis pe numele lui. Procurorii l-au audiat pe William Brânză, i-au prezentat acuzaţiile şi au luat în cazul fostului deputat măsura controlului judiciar, într-un dosar în care este suspectat de evaziune fiscală şi sprijinirea unui grup infracţional organizat, după cum au declarat la momentul respectiv, pentru MEDIAFAX, surse judiciare. Aceeaşi măsură a fost luată de procurori şi în cazul lui Daniel Brînză, fratele lui William Brânză.

Potrivit surselor citate, William Brînză este suspect într-un dosar în care, în decembrie 2014, au fost făcute 36 de percheziţii, între care şi la Ministerul Fondurilor Europene. În acest dosar se fac cercetări pentru evaziune fiscală şi spălare de bani, în legătură cu livrări de produse, în special carne, precum şi pentru încercarea de accesare ilegală de fonduri europene. Prejudiciul în acel moment era estimat la aproximativ 100 de milioane de lei.

În urma percheziţiilor au fost duse atunci la audieri aproximativ o sută de persoane, printre care şi Steliana Brînză, mama lui William Brînză.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici