Poveşti din Evul Mediu, puse în scenă de actori la Festivalul Medieval "Cetăţi Transilvane"

Poveşti cu personaje din Evul Mediu - breslaşul, cavalerul şi călăul - vor fi puse în scenă de actori, la cea de-a XI-a ediţie a Festivalului Medieval "Cetăţi Transilvane", care va avea loc, de vineri până duminică, în Piaţa Mare din Sibiu.

603 afișări
Imaginea articolului Poveşti din Evul Mediu, puse în scenă de actori la Festivalul Medieval "Cetăţi Transilvane"

Poveşti din Evul Mediu, puse în scenă de actori la Festivalul Medieval "Cetăţi Transilvane" (Imagine: Dumitru Matiu/Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat de presă transmis, miercuri, de organizatorii Festivalului Medieval "Cetăţi Transilvane", cea de-a XI-a ediţie a evenimentului va avea loc, de vineri până duminică, şi va fi deschisă cu o paradă la care vor lua parte toţi actorii, cavalerii, domniţele şi artiştii implicaţi în program.

Tema ediţiei este "Cronici", iar moto-ul este "File de poveste".

"«File de poveste» invită publicul să descopere, la Sibiu, timp de trei zile, povestea personajelor de Ev Mediu precum: breslaşii, cavalerul, familia şi, bineînţeles, momentele mai puţin fericite ale perioadei, precum execuţiile din Evul Mediu. Actori profesionişti, în rol de statui vivante, vor interpreta în fiecare zi personajele mai sus amintite invitând, totodată, publicul să li se alăture în poveste", se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, festivalul se va desfăşura în Piaţa Mare din Sibiu, unde vor fi amplasate toate elementele de decor ale acestei ediţii: taverna medievală, la care publicul poate servi masa în cele trei zile de festival, staul de animale, tarabe din lemn, cărucioare şi roabe din lemn, căruţe cu coviltire, cuşti cu găini, cuşca nebunilor, eşafod şi două scene de spectacole.

Tot în Piaţa Mare va avea loc, în cele trei zile de festival, iarmarocul medieval, la care vor participa mici producători de fructe şi legume, artizani, breslaşi şi negustori din Sibiu şi din ţară.

Potrivit organizatorilor, ediţia din acest an a festivalului va fi prezentată de actorul sibian Bogdan Sărătean şi tânăra actriţă Cendana Trifan.

Festivalul va fi deschis, vineri, la ora 21.00, cu o paradă la care vor participa şi membri ai echipei "Cronicii Cârcotaşilor" - Şerban Huidu, Dezbrăcatu', Puştiu' şi Mistreţu', alături de Oana Ioniţă şi bebeluşele Ioana şi Cristina - în rol de cavaleri şi tinere domniţe de Ev Mediu.

La paradă vor participa toţi artiştii invitaţi în acest an la festival: formaţiile de muzică medievală Drachenmond (Germania), Novosadski Karmeni Hor (Serbia), Nomen est Omen (Bucureşti), Corvinia (Hunedoara), Cimpoierii din Transilvania (Hunedoara), ansamblul de dansuri medievale Nosa (Bistriţa), ordinele cavalereşti Garda de Bistriţa (Bistriţa) şi Artgotica (Sibiu), Cavalerul Hartmann (Germania) şi actorii trupei Compania Commedia (Târgu Mureş) şi ai Asociaţiei BIS Sibiu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici