Poze cu Ion şi Măria, verighete de mohair şi cea mai lungă scrisoare de amor, de Dragobete - FOTO

Bucureştenii care au trecut pe strada Lipscani vineri au putut să danseze cu domniţe cu garoafe, să îşi facă fotografii în decupajele cu Ion şi Măria sau să facă o nuntă de mohair, dar în primul rând au putut să contribuie cu mesaje la scrisoarea de dragoste cu cei mai mulţi semnatari din lume.

1050 afișări
Imaginea articolului Poze cu Ion şi Măria, verighete de mohair şi cea mai lungă scrisoare de amor, de Dragobete - FOTO

Poze cu Ion şi Măria, verighete de mohair şi cea mai lungă scrisoare de amor, de Dragobete (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Vineri noaptea, Bucureştiul a intrat în Cartea Recordurilor cu cea mai lungă scrisoare de dragoste din lume, întrecând oraşul New York, ce deţinuse până atunci supremaţia. În total, 1.468 de persoane au semnat scrisoarea de dragoste uriaşă, care a avut dimensiunile de 2 metri pe 4,5 metri. Oamenii au putut veni, toată ziua de Dragobete, pe strada Lipscani, în dreptul fostei librării "George Coşbuc", să scrie mesajele de dragoste.

Până la locul desfăşurării, a trebuit să meargă pe străzile desfundate, să se ferească de picăturile de apă care cădeau de pe acoperişuri sau de tencuiala veche ce se desprindea de pe pereţii clădirilor. În dreptul panourilor pe care îndrăgostiţii îşi scriau mesajele, cei care aşteptau la coadă puteau să îşi facă fotografii simpatice, punându-şi capetele în decupajul care prezenta cuplul românesc primordial - un Ion cu o Mărie. Ion avea o cuşmă şi cizme de gumă, iar Măria purta o broboadă.

Imediat lângă locul de atracţie plin aproape permanent cu tineri care făceau fotografii cu telefonul mobil se aflau "judecătorii" recordului: sub o micuţă copertină, două fete scriau numele participanţilor într-un tabel, supravegheate fiind de reprezentanta Guinness World Records, Seyda Subasi Gemici. Atentă la tot ce se întâmpla, aceasta privea mulţimea de oameni veniţi să îşi scrie povestea de iubire."Spune-le că trebuie să se semneze, altfel nu iau în considerare", i-a spus aceasta unei fete care stătea lângă un cuplu de tineri ce se distrau în timp ce îşi scriau mesajele pe panou.

După România, reprezentanta Guiness World Records va pleca în Germania, să se ocupe de validarea recordului mondial pentru spectacolul cu cei mai mulţi magicieni.

În timp ce iubăreţii români scriau de zor, pe mica scenă aveau loc concursuri ad-hoc, pe ritmurile unui mix de stiluri muzicale. Phoenix, Loredana, muzică populară, romanţe, toate se amestecau şi făceau personajele inspirate din basmele româneşti să danseze. Cei mai activi erau o ţărăncuţă şi un domn în haină lungă până la glezne, care exersau de zor paşii de vals. Lângă ei, două tinere, cu garofiţe mici şi roşii pe hainele şi pe pălăriile lor supradimensionate încercau să anime mulţimea de curioşi, până la concertul de serenade din program. Spre margine, un domn pe picioroange zâmbea amabil: "Eu sunt aici să nu treacă lumea". Între timp, o bucată de tencuială căzuse din clădirea veche de vizavi de scenă, iar personajul din alaiul Dragobetelui aştepta să vină oamenii cu marcajele oficiale.

Ziua în care a fost atins recordul mondial pentru cea mai lungă scrisoare de dragoste din lume a fost plină de evenimente desfăşurate sub sloganul "Iubeşte româneşte". Totul a început cu parada personajelor inspirate din basmele româneşti: domni cu cuşme, domniţe îmbrăcate în strai popular, dar şi prezenţe mai excentrice, precum un fluture cu cască şi ochelari vintage de aviator. Printre ele, la amiază, când se strânseseră deja 800 de semnături, alerga, din când în când, o mireasă îmbrăcată în strai popular românesc, cu un voal pe faţă şi gata să dea replici amuzante entertainerilor de pe scenă.

Cei care au vrut să participe la această cursă nu a trebuit neapărat să vină în centrul vechi al Capitalei, ci au putut lăsa mesaje şi pe pagina de Facebook dedicată evenimentului. Mesajele electronice au fost copiate de organizatori şi puse pe panoul plin cu "pisicuţ", "iubire" şi "inimioare". Cuplurile s-au distrat de minune răspunzându-şi la mesaje. "Te-am iubit până s-a dus averea", a scris Tony. Dar iubita sa, Ioana, i-a răspuns, pe acelaşi panou, în aceeaşi inimioară cu el: "Te iubesc fără avere". Îndrăgostiţii au arătat, de Dragobete şi în scris, negru pe alb (sau albastru pe alb, în funcţie de culoarea cariocii), că iubirea şi simţul umorului merg mână în mână: "Te iubesc, peştişor!" sau "Pentru sufletul meu ureche" au fost câteva dintre exemple. Mai mult, cei foarte foarte îndrăgostiţi şi curajoşi au putut să spună "Da" în faţa unui primar, care le-a dat verighete de mohair.

La finalul zilei de vineri, Bucureştiul a mai bifat un record mondial, devansând astfel oraşul New York, care a stabilit recordul anterior pe 1 septembrie 2011 (1.075 de semnatari).

(Material realizat de Oana Ghiţă)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici