Premieră absolută la ARCUB: Comedia Cheful suprem, de Tudor Muşatescu, pusă în scenă

Comedia scrisă de Tudor Muşatescu „Cheful suprem” este pusă pentru prima oară în scenă de regizoarea Beatrice Rancea la ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti. Premiera va avea loc vineri, 19 mai, de la ora 19:00, la ARCUB – Hanul Gabroveni, Sala Mare.

231 afișări
Imaginea articolului Premieră absolută la ARCUB: Comedia Cheful suprem, de Tudor Muşatescu, pusă în scenă

ARCUB

„Scris pentru teatru radiofonic, Cheful suprem este un text mai puţin cunoscut al autorului Titanic-Vals şi ...Escu, Tudor Muşatescu, şi a fost interpretat la radio de artişti precum Dem Rădulescu, Sanda Toma, Alexandru Giugaru, Nineta Gusti, Ştefan Mihăilescu-Brăila în 1969 (regia artistică Constantin Moruzan).

Montată pentru prima dată pe o scenă de teatru, producţia Cheful suprem de la ARCUB propune un spectacol efervescent în care comedia de moravuri se îmbină cu momente muzicale în viziunea regizorală a creatorului de teatru, operă şi balet Beatrice Rancea.

Renumită pentru abordările creative ale unor texte celebre, Beatrice Rancea semnează adaptarea pentru scenă, mişcarea scenică şi light design-ul spectacolului şi propune publicului o interpretare contemporană şi originală a textului dramaturgic din anii ‘60”, transmis reprezentanţii ARCUB.

Decorul şi costumele spectacolului sunt semnate de scenografa de teatru şi film Maria Miu, cu un palmares ce cuprinde peste 200 de decoruri realizate, în mai bine de 50 de spaţii.

Textul lui Tudor Muşatescu prinde viaţă pe scena ARCUB în interpretarea actorilor Claudiu Istodor, Luminiţa Erga, Cristi Toma, Silviu Biriş, Vlad Linţă, Paula Pârvan şi Mona Dobrişan.

Unul din elementele inedite ale producţiei regizate de Beatrice Rancea este includerea în distribuţia spectacolului a sopranei Arlinda Morava şi a mezzosopranei Adriana Alexandru care interpretează arii din opere celebre.

O comedie spumoasă, cu reverberaţii amare, Cheful suprem zugrăveşte satiric o adunătură de parveniţi, care se cred şi se prezintă a face parte din „lumea bună”. La o petrecere de 1 ianuarie, imediat după Anul Nou, vestea unei posibile otrăviri cu ciuperci va lovi fără milă şi va schimba totul. Toţi cei prezenţi, rude şi vechi prieteni, îşi dau arama pe faţă, sub ameninţarea unei morţi iminente.

Ei vor să-şi petreacă ultimele clipe în fericire; însă alcoolul şi apropierea tragicului final le dezleagă limbile şi astfel se spun lucruri care ar fi trebuit să rămână ascunse, se reglează conturi, se dau la iveală secrete şi răutăţi. Finalul este neşteptat, tocmai prin felul candid în care dezvăluie lăcomia, meschinăria şi prostia umană.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici