Premieră mondială la Varşovia: Filmul „5 Minute / 5 Minutes Too Late”, despre poliţia română şi LGTB, regizat de Dan Chişu | VIDEO

Pelicula „5 Minute”, cu Mihai Călin şi Diana Cavallioti în distribuţie, este inspirată din fapte reale şi are premiera mondială în competiţia va avea premiera mondială în competiţia celei de-a 35-a ediţii a Festivalului Internaţional de la Varşovia, arată un comunicat remis MEDIAFAX.

656 afișări
Imaginea articolului Premieră mondială la Varşovia: Filmul „5 Minute / 5 Minutes Too Late”, despre poliţia română şi LGTB, regizat de Dan Chişu | VIDEO

Premieră mondială la Varşovia: Filmul controversat „5 Minute / 5 Minutes Too Late”, despre poliţia română şi LGTB | VIDEO

Lungmetrajul de ficţiune regizat de Dan Chişu este inspirat din fapte reale. Într-un cinematograf din Bucureşti rulează un film controversat, despre un cuplu format din două femei. La scurt timp după începerea filmului, câţiva spectatori se ridică şi protestează faţă de comunitatea LGBT, membri ai acesteia fiind prezenţi în sală. Presa a acuzat Jandarmeria că nu a intervenit pentru a pune capăt conflictului în urma căruia un tânăr a fost rănit şi a ajuns la spital. Filmul se concentrează pe povestea omului care a condus echipa de jandarmi în acţiunea de la cinematograf, printr-o investigaţie făcută de o tânără jurnalistă cunoscută pentru reportajele ei îndrăzneţe.

„Povestea filmului s-a născut din intenţia de a aprofunda concepte precum «adevărul», «obiectivitatea» şi «căutarea». Suspansul trăit de spectator coincide cu suspansul personajelor, care nu îşi pot prevesti finalul călătoriilor în care pornesc. După ce fiica lui fuge de acasă pentru că nu poate trece pragul intoleranţei tatălui ei, el nu ştie dacă aparenta destrămare a familiei este permanentă sau dacă mai poate face ceva pentru a restabili echilibrul iniţial. La fel, deşi jurnalista demarează o investigaţie al cărei succes pare garantat, ajunge în punctul în care nu mai înţelege rostul eforturilor ei”, explică Dan Chişu.

Din distribuţie mai fac parte Emanuel Pârvu, Ana Radu, Elvira Deatcu, Adrian Titieni, Gabi Huian şi Aida Economu.

Imaginea filmului este semnată de Adrian Silişteanu, montajul – de Letiţia Ştefănescu, sunetul – de Alexandru Dumitru, scenografia – de Gina Călin, costumele – de Adina Bucur, machiajul – de Dana Roşeanu, coafura – de Manuela Simionescu. Producător este Anamaria Antoci.

„5 Minute” este o producţie Domestic Film, în coproducţie cu DaKINO Production, realizat cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, Programului Europa Creativă - Media al Uniunii Europene, Heineken România, în colaborare cu Societatea Română de Televiziune.

O secvenţă din film poate fi văzută aici

La festivalul din Polonia, care se va desfăşura în perioada 11 – 20 octombrie 2019, „5 Minute” va concura pentru Warsaw Grand Prix, în valoare de 100.000 de zloţi (23.000 de euro), premiul pentru cea mai bună regie, în valoare de 10.000 de zloţi, şi premiul special al juriului, în valoare de 5.000 de zloţi.

În 2009, evenimentul a fost recunoscut de Federaţia Internaţională a Asociaţiilor Producătorilor de Film (FIAPF) ca festival internaţional, alăturându-se Cannes, Veneţia, Berlin, Locarno, San Sebastian, Karlovy Vary, Tokyo, Moscova, Mar del Plata, Montreal, Shanghai, Cairo, Goa şi Tallinn.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici