Premiere şi festivaluri în noua stagiune a Operei Naţionale Bucureşti

Opera Naţională Bucureşti (ONB) va deschide, pe 3 octombrie, stagiunea 2008/2009, cu opera "Aida" de Giuseppe Verdi, unul dintre cele mai importante şi mai populare titluri ale repertoriului liric internaţional, au declarat pentru MEDIAFAX reprezentanţi ai instituţiei.

20 afișări
Imaginea articolului Premiere şi festivaluri în noua stagiune a Operei Naţionale Bucureşti

Premiere şi festivaluri în noua stagiune a Operei Naţionale Bucureşti (Imagine: Mediafax Foto)

Spectacolul de deschidere a stagiunii va fi urmat de trei dintre cele mai noi montări din repertoriul ONB, a căror premieră a avut loc în a doua parte a stagiunii trecute şi care s-au bucurat de aprecierea deosebită a publicului - baletul "Lacul lebedelor" de Piotr Ilici Ceaikovski şi operele "Macbeth" de Giuseppe Verdi şi "La Cenerentola (Cenuşăreasa)" de Gioacchino Rossini.

Între 15 şi 23 noiembrie, ONB va găzdui "Festivalul Puccini", dedicat aniversării a 150 de ani de la naşterea marelui compozitor.

În cadrul evenimentului, Opera Naţională Bucureşti va prezenta publicului trei premiere - spectacolul "La Bohème" şi două opere în concert (reprezentate în foaierul teatrului) - "Le Villi" şi "Edgar".

Pe lângă acestea, vor fi cuprinse în programul festivalului şi titluri îndrăgite de public, deja incluse în repertoriul teatrului: "Madama Butterfly", "Tosca" şi "Manon Lescaut".

Completând seria de spectacole dedicate micilor spectatori, ONB pregăteşte premiera unui balet pentru copii - "Alba ca Zăpada şi cei şapte pitici", compusă şi dirijată de Cornel Trăilescu.

Opera Naţională Bucureşti va mai pregăti pentru noua stagiune şi o serie de evenimente speciale: spectacole aniversare, recitaluri şi expoziţii în foaierul teatrului, invitaţi speciali din ţară şi străinătate etc.

De asemenea, pentru noaptea de Anul Nou, ONB va păstra tradiţia organizării unui spectacol special, de data acesta fiind vorba despre o reprezentaţie cu opereta "Văduva veselă".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici