Premiul care îngrozeşte scriitorii. În 2019 sunt nominalizate nume apreciate, precum Elizabeth Gilbert şi Didier Decoin

Elizabeth Gilbert, autoarea bestsellerului „Mănâncă, roagă-te, iubeşte”, şi apreciatul scriitor francez Didier Decoin se numără printre nominalizaţii din 2019 ai Bad Sex In Fiction Award, premiul pentru cea mai proastă scenă de sex, informează The Guardian.

1344 afișări
Imaginea articolului Premiul care îngrozeşte scriitorii. În 2019 sunt nominalizate nume apreciate, precum Elizabeth Gilbert şi Didier Decoin

Premiul care îngrozeşte scriitorii. În 2019 sunt nominalizate nume celebre, precum Elizabeth Gilbert şi Didier Decoin

Bad Sex In Fiction Award, autointitulat "cel mai de temut premiu literar britanic", este acordat anual de prestigioasa revistă The Literary Review. Înfiinţat în 1993 de redactorul literar Auberon Waugh şi de criticul Rhoda Koenig, premiul selectează cea mai slabă descriere sexuală dintr-un roman altfel bun.

Scopul premiului este de a atrage atenţia asupra pasajelor slab scrise, redundante sau chiar penibile din ficţiunea modernă.

Gilbert, autoarea multipremiatului roman "The River Capture" se află şi ea printre nominalizaţi, cu pasajul "L-a rugat să o pătrundă mai adânc şi, fără să-i fie teamă că o răneşte, el i-a intrat în minte şi în corp, printre organe, pe lângă contururile plămânilor şi ale ficatului şi, strălucind deasupra inimii sale, a simţit desăvârşirea ei".

Iar romancierul şi scenaristul Didier Decoin a fost selectat pentru un pasaj în care un personaj feminin se "ocupă" de organele genitale ale unui bărbat "precum o maimuţă mică care îşi răsuceşte lăbuţele".

Anul trecut cel mai prost pasaj erotic a fost scris de autorul american James Frey.

Câştigătorul de anul acesta va fi anunţat pe 2 decembrie.

Printre laureaţii ediţiilor precedente se numără scriitori prestigioşi, precum Norman Mailer, Tom Wolve, Alastair Campbell, Stephen King, Jonathan Littell şi Sebastian Faulks.

În 2008, celebrul scriitor John Updike a primit premiul Bad Sex in Fiction pentru întreaga carieră.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
sex,
literatura,
carte

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici