Presa americană îl omagiază pe "vizionarul" Steve Jobs

Presa americană de joi îi aduce un omagiu unanim lui Steve Jobs, "vizionarul" a cărui operă a "contribuit semnificativ la modelarea erei informaticii".

143 afișări
Imaginea articolului Presa americană îl omagiază pe "vizionarul" Steve Jobs

Presa americană îl omagiază pe "vizionarul" Steve Jobs

Decesul lui Steve Jobs, survenit miercuri, din cauza unui cancer la pancreas, la vârsta de 56 de ani, "i-a lăsat fără cuvinte pe angajaţii şi admiratorii Apple" din întreaga lume, scrie Los Angeles Times.

"Apple a pierdut un lider vizionar, care a revoluţionat utilizarea informaticii şi a creat produse simbol precum iPod, iPhone, iPad, Jobs fiind unul dintre cei mai importanţi şefi de companie din generaţia sa", spune Chicago Tribune.

Prima pagină din Wall Street Journal titrează sobru "Steven Paul Jobs, 1955 - 2011", publicaţia subliniind că, pe lângă un creator de geniu, cofondatorul Apple era şi un om de afaceri avizat.

"Felul în care şi-a promovat produsele, cum le-a vândut prin campanii publicitare inteligente şi magazinele Apple Store au contribuit la transformarea companiei într-un fenomen al culturii populare", subliniază cotidianul financiar.

"Calculând că oamenii ar fi gata să plătească mai mult pentru a avea produse mai creative, Jobs a avut sclipirea de a înţelege înaintea consumatorilor ceea ce au ei nevoie", notează Washington Post.

La rândul său, New York Times apreciază că "Jobs a contribuit semnificativ la modelarea erei informatice". Cotidianul american publică pe prima pagină o fotografie cu Steve Jobs la prezentarea tabletei iPad şi un articol portret detaliat al cofondatorului Apple, a cărui "viziune asupra lumii a fost conturată de contracultura anilor '60 la San Francisco".

Deviza lui ar fi fost "rămâneţi înfometaţi, rămâneţi nechibzuiţi", Steve Jobs spunând "Întotdeauna mi-am dorit asta pentru mine", mai spune New York Times.

Iar în USA Today, moartea lui Steve Jobs, "adesea comparat cu Henry Ford şi Walt Disney (...), ridică semne de întrebare privind capacitatea companiei (Apple n.r.) de a continua să fascineze consumatorii cu produse noi şi indispensabile care au contribuit la definirea unei întregi generaţii".

Născut la San Francisco la 24 februarie 1955, Steve Jobs avea grave probleme de sănătate de mai mulţi ani. El a fost atins în 2004 de o formă rară de cancer de pancreas şi a suferit un transplant de ficat în 2009.

Aflat în concediu medical din ianuarie, el şi-a anunţat demisia din postul de director general la 24 august, cedând conducerea adjunctului său Tim Cook.

Steve Jobs a fondat compania într-un garaj, în 1976, împreună cu Steve Wozniak. El a demisionat în 1985, în urma unei lupte interne pentru putere, dar a revenit la conducere în 1997.

El a orchestrat de atunci lansarea unor produse vedetă, precum calculatorul iMac, tableta iPad sau telefonul multifuncţional iPhone, a cărui ultimă versiune a fost prezentată marţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici