Presa, lovită de coronavirus. The Guardian, Daily Mirror, Daily Express şi Daily Stars taie sute de joburi

  • The Guardian a anunţat ieri că va tăia 180 de posturi, printre care 70 de posturi de jurnalist
  • Tabloidele Daily Mirror, Daily Express şi Daily Stars au anunţat şi ele tăierea a 550 de posturi împreună
  • Pandemia a creat „perspective financiare nesustenabile pentru The Guardian”, spun şefii ziarului
258 afișări
Imaginea articolului Presa, lovită de coronavirus. The Guardian, Daily Mirror, Daily Express şi Daily Stars taie sute de joburi

Marile publicaţii din lume se pregătesc să reducă numprul de joburi

Criza economică declanşată de pandemia de coronavirus afectează puternic presa. The Guardian ar putea renunţa la 180 de posturi de muncă, dintre care 110 sunt din departamentele de publicitate, iar 70 sunt posturi de jurnalist. 
 
Redactorul-şef, Katharine Viner, cât şi directorul executiv al Guardian Media Group, Annette Thomas, le-au spus angajaţilor că pandemia a creat „perspective financiare nesustenabile pentru The Guardian”, cu venituri preconizate să scadă cu peste 25 milioane lire sterline pentru bugetul pe anul viitor.
 
Proprietarul ziarelor Daily Mirror, Daily Express şi Daily Star urmează să taie 550 de locuri de muncă pe fondul scăderii veniturilor din publicitate. Un alt motiv ar fi şi scăderea vânzărilor tabloidelor tipărite. 
 
Reach, care publică, de asemenea, titluri din presa locală şi regională în Marea Britanie, a anunţat marţi că îşi va reduce forţa de muncă cu 12 la sută pentru a diminua costurile cu 35 de milioane de lire sterline.
 
Şi în Franţa sunt probleme. Cel mai urmărit canal de ştiri BFMTV şi postul de radio RMC, deţinute de NextRadioTV, sunt vizate de un plan de restructurare agresiv. Sunt în pericol până la 380 de contracte pe termen nedeterminat, adică o treime din totalul de 1300 de salariaţi.

Autor: Tatiana Beliuţă

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici