Video Preşedinta CRP: Sper ca domnul Geoană să fie, în viitor, partenerul nostru

Preşedinta CRP, Indira Crasnea, a declarat marţi, după întâlnirea informală cu preşedintele Senatului, Mircea Geoană, că speră că acesta va fi, pe viitor, partenerul reprezentanţilor mass-media în Coaliţie, în ceea ce priveşte problema drepturilor de autor în presă.

22 afișări

"Domnul Geoană a fost un interlocutor alert, atent. Sper să fie, în viitor, partenerul nostru în ceea ce priveşte susţinerea cauzelor comune pentru viabilitatea industriei mass-media, pentru redobândirea respectului faţă de meseria de jurnalist, pentru condiţii decente pentru exercitarea acestei meserii în România", a declarat Indira Crasnea.

"Aş vrea să vă dau două example: am convenit cu dumnealui să avem o întâlnire separată referitoare la situaţia industriei mass-media în vreme de criză, pentru că, inevitabil, suntem şi noi loviţi de această criză păcătoasă, şi, de asemenea, am abordat şi această problemă a drepturilor de autor în presă", a adăugat preşedinta Clubului Român de Presă.

"Domnul Geoană va fi avocatul nostru în coaliţie", a declarat Indira Crasnea, referitor la problema drepturilor de autor în industria media. "Drepturile de autor se menţin în profesia noastră, fac parte din identitatea profesiunii de jurnalist şi sunt specifice meseriei", a adăugat aceasta.

"Inevitabil, am vorbit şi de politică, am vorbit şi de probleme sociale. Tentaţia a fost mare într-o adunare de jurnalişti, de manageri de presă", a subliniat Indira Crasnea.

Membrii conducerii Clubului Român de Presă (CRP) s-au întâlnit, marţi, cu preşedintele Senatului, Mircea Geoană.

Indira Crasnea a anunţat că au fost adresate invitaţii instituţionale şi şefului statului, Traian Băsescu, în luna februarie, şi premierului Emil Boc, pentru luna martie.

Citeşte şi:

Geoană: Cei care câştigă din drepturile de autor trebuie protejaţi

Hossu: Plata prin drepturile de autor, "o formă de evaziune"

Hossu: Tinerii plătiţi pe contracte de drepturi de autor vor avea o pensie sub pragul de sărăcie

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici