Preţul de pornire pentru fiecare din cele 5 licenţe de televiziune digitală va fi de 300.000 euro

Preţul de pornire pentru fiecare din cele cinci licenţe de televiziune digitală terestră în cadrul procedurii de selecţie competitivă va fi de 300.000 de euro, conform unei propuneri a Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM).

154 afişări
Imaginea articolului Preţul de pornire pentru fiecare din cele 5 licenţe de televiziune digitală va fi de 300.000 euro

Preţul de pornire pentru fiecare din cele 5 licenţe de televiziune digitală va fi de 300.000 euro (Imagine: Publimedia/Shutterstock)

"ANCOM supune consultării publice proiectul de hotărâre a Guvernului privind acordarea licenţelor de utilizare a frecvenţelor radio în sistem digital terestru de televiziune, conform căreia taxa minimă de licenţă pentru fiecare din cele cinci multiplexuri este de 300.000 euro. Taxa minimă de licenţă reprezintă preţul de pornire pentru fiecare multiplex în cadrul procedurii de selecţie competitivă ce va fi desfăşurată de ANCOM", se arată într-un comunicat al instituţiei.

Conform Strategiei elaborate de către Ministerul Societăţii Informaţionale, ANCOM va scoate la licitaţie cinci multiplexuri de televiziune digitală terestră, patru în UHF şi unul în VHF, în standard DVB-T2.

Câştigătorul primului multiplex în UHF (MUX 1) va avea obligaţia de a transmite "free to air", în condiţii transparente, concurenţiale şi nediscriminatorii, posturile publice şi private de televiziune care se transmit în prezent în sistem analogic terestru, în conformitate cu prevederile Legii audiovizualului.

De asemenea, acest multiplex va trebui să asigure o acoperire în recepţie fixă de 90% din populaţie şi 80% din teritoriu până la 31 decembrie 2016, fiind singurul multiplex din cele 5 disponibile care are astfel de obligaţii de acoperire.

Pentru MUX 2, MUX 3, MUX 4 şi MUX 5, operatorii vor avea obligaţia ca până la 1 mai 2017 să aibă în funcţiune cel puţin 36 de emităţoare pentru fiecare dintre reţelele corespunzătoare acestor multiplexuri, instalate câte unul în fiecare zonă de alocare.

Toate multiplexurile vor fi acordate pe o perioadă de 10 ani, iar licenţele vor intra în vigoare începând cu 17 iunie 2015.

Consultarea publică lansată de către autoritate pe marginea documentaţiei privind procedura de selecţie s-a finalizat la 14 ianuarie, ANCOM fiind în proces de analiză a observaţiilor primite.

Mai multe informaţii despre modalitatea propusă de ANCOM pentru desfăşurarea procedurii de acordare a licenţelor pot fi accesate pe pagina instituţiei.

Tot pe pagina web a instituţiei poate fi consultat proiectul de hotărâre a Guvernului privind acordarea licenţelor de utilizare a frecvenţelor radio în sistem digital terestru de televiziune.

Persoanele interesate sunt invitate să formuleze şi să transmită observaţii şi propuneri până la 12 februarie.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

  

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici