Prezentatoarea BBC Lisa Shaw a murit din cauza unor cheaguri de sânge, după vaccinarea cu serul AstraZeneca

  • Premiata prezentatoare de radio BBC Lisa Shaw a murit în spital după ce s-a vaccinat cu serul AstraZeneca, din cauza unor cheaguri de sânge.
  • Prezentatoarea a avut dureri de cap severe la o săptămână după vaccin şi s-a îmbolnăvit grav la câteva zile mai târziu, spun rudele.
13284 afișări
Imaginea articolului Prezentatoarea BBC Lisa Shaw a murit din cauza unor cheaguri de sânge, după vaccinarea cu serul AstraZeneca

Sursa foto: Twitter

Tânăra în vârstă de 44 de ani, care era prezentatoarea unui cunoscut post de radiodifuziune din nord-estul Angliei şi lucrase pentru BBC Radio Newcastle din 2015, a suferit dureri de cap severe la o săptămână după ce a primit vaccinul şi s-a îmbolnăvit grav câteva zile mai târziu, potrivit declaraţiilor familiei sale, potrivit The Guardian.

Lisa Shaw a murit vinerea trecută la spitalul Royal Victoria din Newcastle, după ce a fost tratată în terapie intensivă pentru cheaguri de sânge şi sângerări. 

Colegii şi ascultătorii au adus un omagiu lui Shaw de când moartea ei a fost anunţată de Alfie Joey la emisiunea de duminică dimineaţă de la Radio Newcastle.

Într-o declaraţie publicată de BBC, familia lui Shaw a spus: „Suntem devastaţi şi există o gaură în formă de Lisa în viaţa noastră care nu poate fi niciodată umplută. O vom iubi mereu şi ne va fi dor de ea.”

Persoanelor sub 40 de ani din Marea Britanie li se oferă o alternativă la vaccinul AstraZeneca acolo unde este disponibil, după ce au fost rapoartate mai multe cazuri de cheaguri de sânge extrem de rare cu trombocite scăzute. Au existat 309 cazuri în Marea Britanie din 33 de milioane de persoane cărora li s-a administrat vaccinul AstraZeneca.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici