Primăria Capitalei caută manager pentru Teatrul Mic

Primăria Capitalei organizează un concurs de management pentru Teatrul Mic, data limită pentru depunerea planurilor de management şi a dosarelor de concurs de către candidaţi fiind 7 iulie, ora 14.00.

194 afișări
Imaginea articolului Primăria Capitalei caută manager pentru Teatrul Mic

Florin Călinescu (Imagine: George Filip/Mediafax Foto)

Astfel, până pe 7 iulie pot fi depuse planurile de management şi dosarele de concurs de către candidaţi, pe 8 iulie se va face selecţia dosarelor, iar pe 9 iulie se vor anunţa rezultatele selecţiei dosarelor.

În perioada 10 -17 iulie, se vor analiza planurile de management (prima etapă), iar pe 17 iulie candidaţii vor afla nota obţinută la prima etapă, urmând ca în 18 iulie să fie susţinute planurile de management în cadrul interviului. Între 21 şi 22 iulie, se vor putea depune contestaţii (până la ora 16.00).

Pe 23 iulie va fi anunţat rezultatul final al concursului de management, în cazul în care nu există contestaţii, iar pe 25 iulie, în cazul în care vor fi depuse contestaţii.

Câştigătorul concursului de management cu care se va încheia contractul de management la Teatrul Mic nu poate să obţină o altă funcţie de conducere la o altă instituţie din România.

Dosarele de concurs şi planurile de management pot fi depuse la sediul Primăriei Municipiului Bucureşti, până pe 7 iulie, la ora 14.00.

În prezent, Teatrul Mic este condus de actorul Florin Călinescu, care însă a obţinut o notă mică la evaluarea managementului pentru anul 2013 la instituţiile publice de culturã de interes local al municipiului Bucureşti, motiv pentru care Primăria Municipiului Bucureşti organizează un concurs de management pentru Teatrul Mic.

"Potrivit art. 41 din OUG nr. 189/2008, cu modificările şi completările ulterioare, comisia de evaluare, în urma rezultatului obţnut de manager, face recomandări pentru continuarea/ încetarea contractului de management. În cazul în care nota finală se situează sub 8, rezultatul evaluării este nesatisfăcător", potrivit unui răspuns al Primăriei Capitalei la solicitarea agenţiei MEDIAFAX.

Conform aceleiaşi surse, Florin Călinescu a obţinut nota 6,66, la evaluarea anuală pentru anul 2013 a managementului la instituţiile publice de cultură de interes local al municipiului Bucureşti, care s-a realizat în etapele şi potrivit procedurii şi criteriilor stabilite de O.U.G. nr.189/2008. Drept urmare, comisia nu a recomandat continuarea managementului.

Din comisiile de evaluare au făcut parte: Răzvan Emil Theodorescu, Vichi Carmen Stanciu, Dan Marius Zarafescu, Adriana Popescu, Georgeta Andrei, Adrian Ioan Titieni, Constantin Sorin Cristian Mihăilescu, Irina Sanda Cajal Marin, Ioan Popa, Anca Florea, Rodica Precupeţu, Klauss Fabritius, Mariana Virginia Lăzărescu, Emanuel Alecsandru Papagheorghiu, Geta Drăgoi, Vasile Săvoiu.

Contactat, miercuri, de MEDIAFAX, Florin Călinescu a declarat că nu ştie dacă va candida pentru un nou mandat. "Nu ştiu, sunt în concediu. O să mă hotărăsc în ziua concursului", a declarat actorul.

În 1914, la Bucureşti s-a înfiinţat un nou teatru, care a purtat numele actriţei Maria Filotti. După cel de-Al Doilea Război Mondial, teatrul a devenit o instituţie de stat şi a purtat, pe rând, denumirile Studioul Actorului de Film "Constantin Nottara" şi Teatrul pentru tineret şi copii, după care, botezat în 1964 cu numele său actual, a intrat în familia teatrelor mici din Europa. Consolidarea reputaţiei teatrului se datorează performanţelor sale artistice. Textele jucate de-a lungul anilor la Teatrul Mic au cuprins tot diapazonul dramaturgiei universale şi româneşti, de la clasici până la moderni şi contemporani, de la marile tragedii pâna la comedii de mare succes, se arată pe site-ul insituţiei.

Teatrul Mic îşi face un titlu de onoare din faptul că a lansat mari regizori care au făcut, ulterior, strălucite cariere internaţionale: Liviu Ciulei a debutat aici, Radu Penciulescu, Crin Teodorescu, Cătălina Buzoianu şi Silviu Purcărete au lucrat pe această scenă ani de zile. Tot aici s-au lansat şi o mulţime de mari actori, dintre care Gh. Ionescu Gion, Ion Marinescu, Octavian Cotescu, Olga Tudorache, Leopoldina Bălănuţă, Valeria Seciu, Ştefan Iordache, Mitică Popescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici