Primul muzeu de artă imersivă din România, inaugurat la Bucureşti: este cel mai mare centru new media art din Europa de Sud Est

  • Muzeul de Artă Nouă Imersivă (MINA) este deschis pentru publicul larg începând cu 25 August.
  • MINA prezintă ”Gustav Klimt: The Immersive Show” şi ”Lumea Subacvatică – O călătorie Imersivă a Apei”.
  • Expoziţiile imersive sunt deschise până Duminică, între 12.00 şi 23.00.
3916 afișări
Imaginea articolului Primul muzeu de artă imersivă din România, inaugurat la Bucureşti: este cel mai mare centru new media art din Europa de Sud Est

Muzeul de Artă Nouă Imersivă, MINA, te aşteaptă începând de vineri, 25 august, în Bucureşti, în Pipera, pe strada George Constantinescu 2-4.

„În sfârşit, acum suntem pregătiţi să avem acest spaţiu permanent cultural cu conţinut educativ şi vrem să fie scena pentru artiştii români din toate zonele comunităţii creative. Credem că suntem în locul potrivit în momentul potrivit pentru a aduce o schimbare în viaţa oraşului.”, îţi spune Sorina Topceanu Cofondator MINA, informează Aleph News.

Noul muzeu este cel mai mare centru new media art din Europa de Sud Est, spun Sorina Topceanu şi Mădălina Ivaşcu, iniţiatoarele proiectului MINA. E o experienţă specială din start să intri în mijlocul unor imagini pe care altfel le răsfoiai într-un album de artă sau într-o carte de specialitate. Cei de la MINA au debutat cu două expoziţii pe care poţi să le vezi multă vreme de acum încolo de miercuri până duminică. Cele două show-uri cu care te aşteaptă muzeul tocmai deschis sunt ”Gustav Klimt: The Immersive Show” şi ”Lumea Subacvatică – O călătorie Imersivă a Apei”.

Noul muzeu îmbină arta şi tehnologiile emergente. Clădirea care găzduieşte muzeul, a fost ridicată în 1970 şi găzduit prima fabrică de calculatoare româneşti, ICE Felix. Treptat, muzeul îşi propune să pună în valoare toţi cei 2.500 de metri pătraţi disponibil, incluzând mai zone dedicate adulţilor dar şi copiilor. „Va fi un spaţiu cultural cu conţinut educativ care se adresează mai multor generaţii şi care ne dorim să contribuie la creşterea consumului cultural şi a calităţii producţiei culturale”, arată şi Mădălina Ivaşcu, cofondatoare MINA.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici