Primul număr Charlie Hebdo după atacuri îl va avea pe copertă pe profetul Mahomed - FOTO

Primul număr al revistei satirice Charlie Hebdo după atacurile în care au fost ucişi 12 angajaţi, care va apărea miercuri, îl va avea pe copertă pe profetul Mahomed.

8401 afișări
Imaginea articolului Primul număr Charlie Hebdo după atacuri îl va avea pe copertă pe profetul Mahomed - FOTO

Primul număr Charlie Hebdo după atacuri îl va avea pe copertă pe profetul Mahomed (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Coperta primului număr al revistei după atacurile de la sediul publicaţiei va reprezenta o caricatură a profetului Mahomed, care plânge. Profetul ţine în mâini o hârtie pe care este scris mesajul ”Je suis Charlie”, iar deasupra desenului este scris ”Tout est pardone” (n.r. ”Totul este iertat”), scrie Business Insider.

Întrebat dacă vor exista caricaturi cu Profetul Mahomed în viitorul număr al revistei, care va apărea miercuri, avocatul revistei satirice, Richard Malka, a răspuns: "În mod evident. Nu vom ceda deloc, altfel nimic nu ar mai avea sens".

"Noi ironizăm elemente ale societăţii noastre - politicieni, religii, aceasta este starea de spirit", a argumentat Malka.

Numărul de miercuri al revistei va avea un tiraj de trei milioane de exemplare, în loc de un milion cum a fost prevăzut iniţial, a anunţat distribuitorul revistei, MLP, care primeşte avalanşe de comenzi din Franţa şi din străinătate.

Toate încasările pentru primul milion de exemplare vor merge la Charlie Habdo, reţeaua de distribuţie acceptând să lucreze gratuit.

Mai multe state care nu difuzau ziarul francez de satiră sau îl distribuiau doar în câteva exemplare au solicitat deja câteva mii de exemplare din noul număr al săptămânalului Charlie Hebdo.

Săptămânalul satiric francez, care a fost vizat, pe 7 ianuarie, de un atac comis de doi jihadişti francezi, soldat cu 12 morţi şi 11 răniţi, avea până în prezent un tiraj de 60.000 de exemplare.

Printre victimele atacului se numără directorul publicaţiei, Stéphane Charbonnier (Charb), şi alţi trei cunoscuţi caricaturişti - Jean Cabut (Cabu), Bernard Verlhac (Tignous) şi Georges Wolinski (Wolinski). Atacul a fost revendicat şi de reţeaua teroristă sunnită Stat Islamic în Irak şi Siria şi de organizaţia Al-Qaida în Peninsula Arabia.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici