Prinţul Şerban Cantacuzino a murit luni, la Paris

Prinţul Şerban Cantacuzino, distins actor de teatru şi film, a murit luni, la Paris, la vârsta de 70 de ani, înmormântarea artistului urmând să aibă loc sâmbătă, la Cimitirul Bellu ortodox din Bucureşti, la ora 12.00, informează un comunicat al Uniunii Teatrale din România (UNITER).

2077 afișări
Imaginea articolului Prinţul Şerban Cantacuzino a murit luni, la Paris

Prinţul Şerban Cantacuzino a murit luni, la Paris

Născut pe 4 februarie 1941, la Bucureşti, într-o familie nobilă, tatăl său fiind medicul, producătorul, scenaristul, regizorul şi criticul de film Ion Cantacuzino, Şerban Cantacuzino debutează alături de bunica sa, actriţa Maria Filotti, în "Prinţ şi cerşetor", la vârsta de 11 ani, pe scena Teatrului Naţional Bucureşti.

Maturizarea actoricească vine în 1963, cu rolul prinţului Eduard, alături de marele George Vraca, în "Richard al III-lea", la Teatrul Armatei Constanţa. Urmează roluri în spectacole pentru copii şi tineret la Teatrul "Ion Creangă" din Bucureşti, iar din 1977 apare pe scena Teatrului Nottara Bucureşti. După 1990 se stabileşte la Paris, dedicându-se culturii.

Din 2007 a oferit, în amintirea bunicii sale, unui tânăr aflat la început de carieră, premiul "Maria Filotti", decernat în cadrul Galei Tânărului Actor HOP.

Rămân memorabile mai multe roluri de film ale sale, printre care "Cei care plătesc cu viaţa" (1991), "Secretul arme secrete!" (1988), "Muşchetarii în vacanţă" (1984), "Falansterul" (1979), "Pentru patrie" (1978), "Fraţii Jderi" (1974), "Şapte băieţi şi o ştrengăriţă" (1966), "Mări sub nisipuri" (1966), "Gaudeamus igitur" (1965) şi "Străinul" (1964).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici