Pro TV a câştigat drepturile de difuzare pentru Cupa UEFA până în 2012

Cupa UEFA rămâne la Pro TV şi Sport.ro, după câştigarea licitaţiei pentru drepturile de difuzare în perioada 2009-2012, noul contract oferind posibilitatea transmiterii meciurilor pe cele două posturi TV, dar şi pe site-urile de internet ale Pro TV SA (www.sport.ro, www.protv.ro etc).

104 afișări
Imaginea articolului Pro TV a câştigat drepturile de difuzare pentru Cupa UEFA până în 2012

Pro TV a câştigat drepturile de difuzare pentru Cupa UEFA până în 2012

Pentru prima dată, Cupa UEFA se centralizează pe format identic de Champions League.

Meciurile se vor disputa în ziua de joi, cu două excepţii în luna decembrie, când vor fi etape şi în ziua de miercuri, iar orele de începere sunt 20.00, respectiv 22.00.

În istoria recentă a participării echipelor româneşti în cupele europene, memorabile sunt meciurile din Cupa UEFA ai ultimilor trei ani: sferturile de finală Rapid - Steaua, semifinala Middlesbrough - Steaua, Marseille - Dinamo, Tottenham - Dinamo din grupele UEFA sau Hamburg - Rapid, dublă care a adus calificarea echipei din Giuleşti în sferturi.

Euroderby-ul Rapid - Steaua este meciul care a stârnit nenumărate controverse. Steaua s-a calificat în semifinale, după 1-1 la general, dar a fost umilită de Middlesbrough.

Middlesbrough - Steaua este meciul care a spulberat visul steliştilor de a ajunge în finala UEFA. În meciul tur de la Bucureşti, Steaua a reuşit un 1-0 prin golul lui Dică şi era favorită la calificarea în marea finală, dar a pierdut cu 4-2 în Anglia. Pentru finala de la Eindhoven, Dică şi compania ar fi avut o primă record - 100.000 de euro.

În următorul sezon, România trimite în Cupa UEFA cel puţin patru echipe: Rapid, Dinamo, Unirea Urziceni şi Poli Timişoara, cărora li se poate alătura Vasluiul, din Intertoto.

Pro TV are şansa, în următorii ani, de a transmite prima finală de cupa europeană organizată vreodată în România.

"Cupa UEFA este un program premium, cu atât mai mult cu cât România este reprezentată de un număr record de echipe în a doua competiţie intercluburi ca importanţă. Suntem bucuroşi că le putem oferi suporterilor şansa de a-şi susţine favoriţii", a declarat Costi Mocanu, directorul executiv al Pro TV S.A.

"Pentru noi, cazul cel mai fericit ar fi să avem patru echipe în grupele Cupei UEFA. Cu două meciuri pe ProTV şi două pe sport.ro, toate Live, seara de joi ar putea fi una minunată, cu un public mult mai numeros decât ne-am aştepta. Este o investiţie în brand şi în aşteptările publicului masculin", a declarat Eduard Darvariu, director executiv Sport.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici