Producătorii de muzică dau în judecată Twitter pentru drepturile a 1.700 de cântece: cer 250 de milioane de dolari daune

17 case de discuri care acuză compania lui Elon Musk că a permis utilizatorilor să publice postări cu muzică, încălcând drepturile de autor.

258 afișări
Imaginea articolului Producătorii de muzică dau în judecată Twitter pentru drepturile a 1.700 de cântece: cer 250 de milioane de dolari daune

Beyoncé vrea bani de la Twitter

Twitter a fost dat în judecată de un grup de 17 producători de muzică. Acuzaţia este că a permis utilizatorilor reţelei de socializare să publice postări cu muzică, încălcând drepturile de autor a cel puţin 1.700 de melodii.

În cererea oficială, depusă la Tribunalul Districtual din Nashville, Statele Unite, se solicită despăgubiri de până la 250 de milioane de dolari.

Piesele implicate sunt de la artişti de top şi aparţin, printre altele, lui Taylor Swift, Beyoncé, The Weeknd, Ed Sheeran, Rolling Stones, Lady Gaga, Miranda Lambert şi Rihanna.

Membrii National Music Publishers Association, inclusiv Sony Music Publishing, BMG Rights Management şi Universal Music Publishing Group, spun că încălcarea s-a agravat de când Elon Musk a cumpărat Twitter, în octombrie anul trecut, având în vedere numărul mic de angajaţi care ar fi putut rezolva problemele ivite, după ce magnatul a făcut disponibilizări în masă.

Alte platforme importante precum TikTok, Facebook şi YouTube, potrivit rechizitoriului, au făcut un pas în direcţia potrivită, plătind editorii pentru muzică licenţiată. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici