Proiect de punere în valoare a vestigiilor reşedinţei guvernatorului provinciei Dacia

O echipă de arheologi va cerceta şi va pune în valoare vestigiile reşedinţei guvernatorului provinciei Dacia, aflate în municipiul Alba Iulia.

1 afișare
Imaginea articolului Proiect de punere în valoare a vestigiilor reşedinţei guvernatorului provinciei Dacia

Proiect de punere în valoare a vestigiilor reşedinţei guvernatorului provinciei Dacia

Lucrările arheologice vor fi coordonate de Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei din Cluj-Napoca şi la ele vor participa, pe lângă o echipă de cercetători români, şi 15 tineri voluntari veniţi din diferite ţări ale Europei.

Coordonatorul lucrărilor, arheologul Viorica Rusu Bolindeţ, a declarat că situl arheologic conţine rămăşiţe din reşedinţa guvernatorului Daciei, o persoană foarte importantă, fiind trimisul lui Cezar în provincia romană. Arheologul a spus că aceste vestigii trebuie cercetate şi conservate, putând fi o atracţie turistică pentru oraş.

Lucrările de cercetate arheologică vor fi realizate în parteneriat de către Primăria municipiului Alba Iulia, Universitatea "1 Decembrie 1918" Alba Iulia, Direcţia Judeţeana pentru Cultură, Culte şi Patrimoniu Cultural Naţional Alba, Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia şi Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei Cluj-Napoca.

Situl cu vestigiile reşedinţei guvernatorului provinciei Dacia se află în apropierea centrului municipiului, iar în ultima perioadă devenise a adevărată groapă de gunoi, lucrările de cercetare fiind abandonate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici