Proiecţii speciale în închisori, la "One World Romania"

Festivalul de film documentar One World Romania se va desfăşura la Bucureşti, între 18 şi 23 martie, urmând să includă, pe lângă proiecţii la trei cinematografe, şi vizionări în penitenciarele Jilava şi Rahova, au anunţat organizatorii evenimentului, Centrul Ceh.

27 afișări
Imaginea articolului Proiecţii speciale în închisori, la "One World Romania"

Festivalul de film documentar "One World Romania"

"Anul trecut am spus că e un fel de experiment să facem acest festival, şi iată-ne, la mai puţin de un an, revenind cu a doua ediţie", a declarat Monika Štìpánová, directoarea Centrului Ceh Bucureşti.

"În afară de proiecţiile cinematografice şi de dezbaterile desfăşurate la Centrul Ceh, vom avea şi două proiecţii speciale în penitenciarele Jilava şi Rahova", a mai spus ea. La aceste evenimente incluse în cadrul festivalului va putea participa şi publicul, în baza unei înscrieri prealabile.

Štìpánová a mai precizat că festivalul va fi deschis de o conferinţă, care va avea loc la Colegiul Noua Europă, la care vor participa Andrei Pleşu şi Jacques Rupnik, sub al căror patronaj se desfăşoară ediţia de anul acesta a evenimentului.

"Anul acesta nu am mai importat programul prezentat la Praga, ci am făcut o selecţie specială pentru România", a spus Štìpánová.

Regizorul Alexandru Solomon este cel care s-a ocupat de programul festivalului.

"Temele circulă între ele, între filme există un soi de dialog şi mi-aş dori să vă dedicaţi timpul să le vedeţi pe toate", a spus Solomon.

Festivalul va avea cinci secţiuni:

"După douăzeci de ani",

"Filmul ca tratament",

"Prezentul la control",

"Trecutul imperfect" şi

"La graniţă".

Astfel, 36 de documentare vor rula în trei cinematografe din Bucureşti pe parcursul festivalului. Proiecţiile vor fi urmate de dezbateri având ca invitaţi regizori şi protagonişti ai filmelor prezentate, reprezentanţi ai ONG-urilor, critici de film şi diplomaţi.

De asemenea, Štìpánová a declarat pentru MEDIAFAX că bugetul ediţiei de anul acesta a One World Romania se ridică la 67.000 de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici